Foto: AFP/Scanpix/LETA

Anastasija Sevastova pēc Latvijas pirmās raketes goda atgūšanas otrdien, 30. martā, prestižā Maiami WTA turnīra ceturtdaļfinālā, parādot ļoti labu sniegumu, nespēja pieveikt sacensību piekto numuru ukrainieti Jeļinu Svitoļinu, piekāpjoties ar 3-6, 2-6.

Sevastova pēc iekļūšanas ceturtdaļfinālā nodrošināja sev atgriešanos WTA pasaules ranga TOP 50. Liepājniece līdz ar labi aizvadītu Maiami turnīru atguvusi Latvijas pirmās raketes godu, apsteidzot pasaules rangā Jeļenu Ostapenko.

Sevastova visu maču darbojās ļoti atbrīvoti, bieži gūstot punktus pēc skaistām izspēlēm. Tomēr ukrainiete apliecināja, ka ir viena no pasaules labākajām aizsardzības spēlētājām, maz kļūdījās un pelnīti pirmo reizi karjerā iekļuva prestižā Maiami turnīra pusfinālā.

Spēles sākumā Sevastova lauza pretinieces serves geimu, bet tad zaudēja savu serves geimu. Pirmā seta vidu tenisistes apmainījās "breikiem", bet tad sekoja izšķirošais lūzums spēlē. Svitoļina uzvarēja trīs geimus pēc kārtas un līdz ar to pirmo setu ar 6-3, bet tad uzvarēja pirmos četrus geimus otrajā setā. Lai gan Sevastova atguva vienu breiku un panāca 2-4 otrajā setā, nākamos divus geimus atkal uzvarēja Svitoļina, svinot panākumu visā mačā ar 6-3, 6-2.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!