Foto: EPA/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova (WTA 43.) otrdien nesasniedza "bett1 Aces" paraugturnīra finālmaču, ar rezultātu 6-7 (2:7), 3-6 pusfināla kārtā piekāpjoties Jeļinai Svitoļinai (WTA 5.) no Ukrainas.

Spēles ievadā pārāka bija Svitoļina, kura izmantoja Sevastovas neveiksmes serves geimā, panākot rezultātu 3-0. Liepājniecei spēles ritējumu gan izdevās mainīt, veiksmīgāk sākot servēt. Savukārt, rezultātam esot 2-4, Latvijas tenisiste lauza pretinieces servi.

Seta izskaņā iniciatīva mainījās vairākkārt. Sevastova vispirms atkārtoti uzvarēja pretinieces serves geimu, panākot 6-5, bet tad vairākkārt kļūdījās savā serves geimā. Rezultātā nāca spēlēt taibreiku, kurā Latvijas tenisiste pieļāva piecas nepiespiestas kļūdas.

Arīdzan otrā seta sākumā Svitoļina spēja pārspēt Sevastovu viņas serves geimā, bet vēlāk to pašu paveica Latvijas tenisiste, uzvarot pāris skaitās izspēlēs, rezultāts 3-3.

Nākamajā geimā Sevastova bija vadībā ar 40:0, bet pieļāva divas dubultkļūdas, kas ļāva ukrainietei izraut uzvaru geimā. Ukrainas tenisiste virsroku vairs neatdeva, triumfējot arī visā spēlē un iekļūstot paraugturnīra finālā.

Jau ziņots, ka Sevastova ceturtdaļfināla kārtā pirmdien ar rezultātu 6-3, 4-3 pieveica Jūliju Gērgesu (WTA 38.) no Vācijas. Sevastovai šajā turnīrā gan paredzēta vēl viena spēle, trešdien ap pulksten 15 cīnoties par trešo vietu.

Jeļina Svitoļina finālmačā tiksies ar Čehijas tenisisti Petru Kvitovu (WTA 12.) vai beļģieti Kiki Bertensu (WTA 7.), bet šīs spēles zaudētāja attiecīgi spēlēs pret Sevastovu.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi, kurā var uzzināt detalizētāku spēles notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!