Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova piektdien Ņujorkā notiekošajā "US Open" aizvadīs spēles gan vienspēļu, gan dubultspēļu turnīros, savukārt Jeļenai Ostapenko paredzēta tikai dubultspēle.

Sevastova šajā turnīrā izlikta ar 12. numuru, bet pasaules rangā atrodas pozīciju augstāk, savukārt viņas pretiniece trešajā kārtā Petra Martiča no Horvātijas ir gan šī turnīra, gan pasaules ranga 22. numurs. Tenisistei no Latvijas horvātiete ir pirmā izliktā pretiniece šī gada sacensībās Ņujorkas kortos.

Sevastova ceturtdien pēc pulksten 20:00 noslēdza "US Open" otrās kārtas spēli pret polieti Igu Švjonteku, divu stundu ilgā spēlē izcīnot uzvaru ar rezultātu 3-6, 6-1, 6-3. Nepilnu diennakti vēlāk, piektdien ap pulksten 19:30 ,liepājniecei uz 10. korta jāaizvada spēle pret Martiču, kura arī ceturtdien otrajā kārtā ar 6-2, 6-4 pieveica rumānieti Anu Bogdanu. Savukārt pirmajā kārtā horvātiete ar 6-4, 4-6, 6-1 uzvarēja slovēnieti Tamāru Zidanšeku (WTA 66.)

Sevastova pēdējos trijos gados "Flushung Meadows" kortos rādījusi teicamu sniegumu, kas ļāvis nostiprināties pasaules tenisa elitē. 2016. gadā - nākamajā sezonā pēc atgriešanās tenisā - liepājniece Ņujorkā aizcīnījās līdz savam pirmajam "Grand Slam" ceturtdaļfinālam, un šo panākumu atkārtoja 2017. gadā, kad 1/8 finālā pieveica slaveno krievieti Mariju Šarapovu. 2018. gadā Sevastova sev ērtajā "US Open" spēra soli uz priekšu, iekļūstot pusfinālā. Pirms gada astotdaļfinālā Sevastova ar 6-3, 1-6, 6-0 pieveica ukrainieti Elinu Svitoļinu, pēc tam ar 6-2, 6-3 apturēja tobrīd čempiones godā esošo Sloeinu Stīvensu, bet pusfinālā ar 3-6, 0-6 kapitulēja izcilajai Serēnai Viljamsai. Vēlāk finālā Serēna Viljamsa skandalozi ar 2-6, 4-6 zaudēja Japānas tenisistei Naomi Osakai.

Ja Sevastova trešo gadu pēc kārtas sasniegusi "US Open" trešo kārtu, tad Martičai tas izdevies tikai otro reizi, turklāt iepriekš viņa to paveica tikai 2010. gadā. Abas tenisistes aizvadīs trešo savstarpējo spēli, bet tā būs pirmā uz cietā seguma. Iepriekš abas spēkojušās tikai uz māla, uzvaras dalot uz pusēm. 2017. gadā Sevastova ar 1-6, 1-6 zaudēja "French Open" trešajā kārtā, bet 2018. gadā viņa Bukarestes "International" finālā uzvarēja ar 7-6 (7:4), 6-2.

Sevastovas un Martičas spēle paredzēta kā otrā 10. kortā, tātad varētu sākties ap 19:30. Taču Sevastovai vēl piektdien pēc Ņujorkas laika un naktī uz sestdienu pēc Latvijas laika jāaizvada dubultspēles kopā ar krievieti Anastasiju Pavļučenkovu. Viņām pretī stāsies Monika Adamčaka no Austrālijas un ķīniete Sinjuna Hana. Šī spēle varētu sākties pēc pusnakts, ap pulksten 1:00.

Arī Ostapenko nebūs daudz laika, lai atvilktu elpu, jo ap pulksten 23:00 viņai kopā ar Ludmilu Kičenoku dubultspēļu pirmajā kārtā jāspēkojas ar Katerinu Kozlovu (Ukraina) un Anastasiju Potapovu (Krievija).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!