Foto: LETA

Latvijas tenisistēm Anastasijai Sevastovai un Jeļenai Ostapenko Pekinas "Premier" sērijas turnīrs būs jāsāk ar mačiem pret favorītēm, noskaidrojās notikušajā izlozē.

Sevastovai Pekinas turnīra pirmajā kārtā būs jātiekas ar ukrainieti Jeļinu Svitoļinu, kura izlikta ar trešo numuru. Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) rangā Sevastova ierindojas 19. pozīcijā, bet Svitoļina atrodama trešajā vitā.

Sevastova ar Svitoļinu WTA tūrē iepriekš spēkojušās divas reizes, uzvaras dalot uz pusēm. 2013. gadā Kolumbijā uz māla seguma Sevastova zaudēja ar 3-6, 6-7 (5:7), bet 2018. gadā "US Open" turnīrā liepājniece uzvarēja ar 6-3, 1-6, 6-0.

Savukārt Ostapenko, kura turnīrā startē ar īpašo ielūgumu jeb "wild card", pirmajā kārtā tiksies ar čehieti Karolīnu Plīškovu, kura Pekinā izlikta ar otro numuru. Pasaules rangā Ostapenko šobrīd ieņem 74. vietu, savukārt Plīškova ieņem augsto otro vietu.

Ostapenko četras reizes spēlējusi pret Plīškovu, izcīnot vienu uzvaru. Vienīgo uzvaru Latvijas tenisiste izcīnīja 2017. gada WTA finālturnīrā (6-3, 6-1), bet 2016. gada Sinsinati, 2017. gada "Australian Open" un 2018. gada Štutgartes turnīros viņa piedzīvoja zaudējumus.

Pekinas "Premier" turnīrs risināsies no 28. septembra līdz 6. oktobrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!