Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova "US Open" turnīra otrajā kārtā ar rezultātu 3-6, 6-7 (5:7) piekāpās 18 gadus vecajai ukrainietei Martai Kostjukai, kurai šī ir debija šajā "Grand Slam" turnīrā.

Par otrās kārtas sasniegšanu Sevastova nopelnīja 70 WTA ranga punktus, kas nākamajā rangā viņu atmetīs vienu pozīciju zemāk, uz 46. vietu.

Sevastovai “US Open” turnīrs iepriekšējos gados bijis veiksmīgs – 2016. un 2017. gadā sasniegts ceturtdaļfināls, 2018. gadā – pusfināls, bet pērn viņa iekļuva trešajā kārtā. Tik ātri no šī turnīra Sevastova nebija izstājusies kopš 2011. gada.

Sevastova turnīrā izlikta ar 31.numuru, savukārt Kostjuka pasaules rangā ieņem 137. pozīciju. Abām tenisistēm šī bija pirmā savstarpējā spēle.

Pirmajā setā Sevastova neizmantoja divas iespējas lauzt pretinieces servi, bet pēc tam netika galā ar Kostjukas uzbrukumiem un nonāca iedzinējos ar breika deficītu. To atspēlēt tā arī neizdevās, turklāt īsti pat nebija reālu iespēju “ieķerties” pirmajā setā.

Otrais sets ritēja servētāju zīmē, bet ukrainiete savu servi aizstāvēja daudz pārliecienošāk. Cīņa nonāca līdz taibreikam, kurā Sevastova bija vadībā ar 5:2. Tomēr visus nākamos punktus guva ukrainiete, kas tādējādi guva uzvaru spēlē.

Infografika: SofaScore

Pirmajā kārtā Sevastova ar 6-3, 5-7, 6-4 haotiskā cīņā pārspēja 16 gadus veco amerikānieti Koko Gofu (WTA 51.), bet 18 gadus vecā Kostjuka "US Open" ar 6-1, 6-2 sagrāva Darju Kasatkinu no Krievijas (WTA 70.).

Portāls “Delfi” piedāvāja mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!