Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova ASV atklātā tenisa čempionāta jeb "US Open" pusfināla spēlē ar rezultātu 3-6, 0-6 zaudēja titulētajai amerikānietei Serēnai Viljamsai.

Sevastova savas karjeras pirmo "Grand Slam" pusfinālu sāka ļoti veiksmīgi, jo uzreiz izdevās lauzt pretinieces servi un izvirzīties vadībā ar 2-0, tomēr spēles turpinājumā no 13 geimiem izdevās uzvarēt tikai vienu. Viljamsa kortā darbojās ļoti agresīvi, bieži dodoties pie tīkla un gūstot "tīrus" punktus. Lai uzvarētu šo maču, Viljamsai vajadzēja nedaudz vairāk par stundu.

Šī abām tenisistēm bija pirmā savstarpējā spēle. Sevastova par pusfināla sasniegšanu nopelnīja 780 WTA ranga punktus, kas viņai ļaus uzlabot pozīcijas rangā. Tāpat par dalību vienspēlēs viņa nopelnīja 925 000 ASV dolāru.

"US Open" turnīrs Sevastovai līdz šim ir veiksmīgākais karjerā, un arī iepriekšējās divās sezonās viņa aizspēlējās līdz ceturtdaļfinālam. Šogad tika sperts solis uz priekšu.

Šī gada ASV atklātā čempionāta pirmajā kārtā Sevastova ar 6-2, 2-6, 6-3 apspēlēja horvātieti Donnu Vekiču, bet otrajā ar 6-3, 6-1 pārspēja mājinieci Klēru Liu. Trešajā kārtā Sevastova ar 4-6, 6-1, 6-2 pārspēja Krievijas sportisti Jekaterinu Makarovu, bet astotdaļfinālā ar rezultātu 6-3, 1-6, 6-0 uzveicaukrainieti Jeļinu Svitoļinu. Savukārt ceturtdaļfinālā Latvijas tenisiste ar rezultātu 6-2, 6-3 pārspēja pērnā gada šī turnīra uzvarētāju Sloeinu Stīvensu.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!