Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova otrdien turpināja savu uzvaru gājienu Prāgas ITF 100 000 sērijas turnīrā, tiekot pie panākuma vienspēļu pamatsacensību pirmajā kārtā.

Pašlaik WTA ranga 255.pozīcijā esošā Sevastova ar rezultātu 6-3, 7-5 pārspēja Stefāniju Dibī no Kanādas, kura pašlaik rangā ieņem 99.vietu.

Pirmajā setā Sevastova pretinieces servi lauza trīs reizes un uzvarēja samērā ātri. Arī otrajā setā Sevastova panāca 4-2 savā labā, turklāt viņai bija jāspēlē, bet pretiniece panāca izlīdzinājumu. Tomēr līdz taibreikam mačs netika novests un Latvijas tenisiste tika pie panākuma.

Kā ziņots, Sevastova sacensības sāka ar trim uzvarām kvalifikācijā. Līdz ar to par kvalifikācijas un pamatturnīra pirmās kārtas pārvarēšanu viņa jau ir tikusi pie 24 WTA ranga punktiem.

Otrajā kārtā Sevastovu sagaida cīņa ar ungārieti Tīmea Babošu, kura izlikta ar ceturto numuru, bet WTA rangā ieņem 66.vietu.

Tikmēr dubultspēļu pamatsacensībās piedalīsies latviete Līga Dekmeijere, kura atkal startēs pārī ar Mariju Kondratjevu no Krievijas. Latvijas un Krievijas duets pirmajā kārtā trešdien sacentīsies ar mājiniecēm Martinu Kubičikovu un Terēzu Šmitkovu.

Kā ziņots, pirms Prāgas turnīra Sevastova ilgstošas elkoņa traumas ārstēšanas dēļ šogad bija aizvadījusi tikai divas cīņas, kurās abās piedzīvoja zaudējumus.

Jau vēstīts, ka gada sākumā Sevastova traumas dēļ nepiedalījās Austrālijas atklātajā čempionātā, kurā pērn aizkļuva līdz ceturtajai kārtai, tāpēc viņa zaudēja 280 ranga punktus, janvārī atstājot WTA saraksta pirmo simtnieku, bet pēc tam pakāpeniski pietuvojoties jau trešā simta beigām.

Tagad līdz pat augusta otrajai pusei Sevastovai jāaizstāv vien daži WTA punkti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!