Foto: EPA/Scanpix/LETA

Latvijas labākā tenisiste Anastasija Sevastova trešdien, 28. augustā, turpina sev parocīgo sezonas noslēdzošo "Grand Slam" turnīru - ASV atklāto čempionātu. Otrās kārtas mačā liepājniece tiksies ar polieti Igu Švjonteku.

Spēle risināsies 13. kortā un sāksies ap pulksten 22 pēc Latvijas laika. Portāls "Delfi" piedāvās spēles teksta tiešraidi.

Sevastova turnīrā izlikta ar 12. numuru, bet WTA pasaules rangā atrodas pozīciju augstāk. Viņas pretiniece Švjonteka šobrīd pasaules rangā ir rekordaugstā 49. vietā.

Lai gan abas tenisistes līdz šim savā starpā nav tikušās, Švjontekai šogad ir jau nācies iepazit Latvijas tenisu. Pirms Vimbldonas čempionāta jaunā poliete Birmingemā pārvarēja kvalifikāciju, bet tad pirmajā kārtā viņu ar 6-0, 6-2 viegli apspēlēja Jeļena Ostapenko.

"US Open" trešajā kārtā Sevastovas un Švjontekas pāra uzvarētāja tiksies ar horvātieti Petru Martiču (turnīra 22. numurs) vai rumānieti Anu Bogdanu (WTA ranga 152. vieta).

Sevastova pēdējos trijos gados "Flushung Meadows" kortos rādījusi teicamu sniegumu, kas ļāvis nostiprināties pasaules tenisa elitē. 2016. gadā - nākamajā sezonā pēc atgriešanās tenisā - liepājniece Ņujorkā aizcīnījās līdz savam pirmajam "Grand Slam" ceturtdaļfinālam, un šo panākumu atkārtoja 2017. gadā, kad 1/8 finālā pieveica slaveno krievieti Mariju Šarapovu.

2018. gadā Sevastova sev ērtajā "US Open" spēra soli uz priekšu, iekļūstot pusfinālā. Pirms gada astotdaļfinālā Sevastova ar 6-3, 1-6, 6-0 pieveica ukrainieti Elinu Svitoļinu, pēc tam ar 6-2, 6-3 apturēja tobrīd čempiones godā esošo Sloeinu Stīvensu, bet pusfinālā ar 3-6, 0-6 kapitulēja izcilajai Serēnai Viljamsai. Vēlāk finālā Serēna Viljamsa skandalozi ar 2-6, 4-6 zaudēja Japānas tenisistei Naomi Osakai.


Sevastovas pretiniece, kura tikai 31. maijā nosvinēja savu 18. gadu jubileju, aizvada pirmo sezonu WTA profesionālajā tūrē. Sezonas sākumā Austrālijas atklātajā čempionātā Melburnā poliete pārvarēja kvalifikācijas trīs kārtas, bet vēlāk savā "Grand Slam" turnīru debijā izstājās otrajā kārtā. Daudz sekmīgāks Švjontekai bija "French Open", kas viņai ļāva iekļūt WTA ranga TOP 100. Otrajā kārtā viņa uzvarēja Sjanu Vanu (turnīra 16. numurs), pēc tam apspēlēja olimpisko čempioni Moniku Puigu, bet astotdaļfinālā atzina spēcīgās Simonas Halepas pārākumu.

Pēc tam sezonas trešajā "Grand Slam" turnīrā Vimbldonā poliete apstājās pirmajā kārtā, bet "US Open" debijā Švjonteka pirmajā kārtā ar 6-0, 6-1 sagrāva serbieti Ivanu Joroviču.

Pirms veiksmīgās debijas sezonas lielajā tenisā Švjonteka "uguņoja" junioru līmenī. 2018. gada maijā viņa pārī ar Keitiju Makneiliju uzvarēja "French Open" junioru dubultspēlēs, bet pēc tam jūlijā triumfēja Vimbldonas junioru sacensībās vienspēlēs. Viņas kontā arī zelta medaļa Jauniešu Olimpiādē dubultspēlēs kopā ar slovēnieti Kaju Juvanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!