Foto: EPA/Scanpix/LETA

Sezonas otrā "Grand Slam" turnīra – Francijas atklātā tenisa čempionāta – sieviešu vienspēļu finālā sestdien tiksies austrāliete Ešlija Bārtija un čehu tīneidžere Marketa Vondrušova, kura šonedēļ uzvarēja arī Anastasiju Sevastovu.

Pasaules ranga 38. vietas īpašniece, 19 gadus vecā Vondrušova pusfinālā ar 7-5, 7-6 (7:2) pieveica britu tenisisti Džoanu Kontu. Vondrušova ir pēdējos 12 gados ir pirmā 20 gadu slieksnim vēl nepārkāpusī tenisiste, kura sasniedz "French Open" finālu. 2007. gadā finālā spēlēja tobrīd 19 gadus vecā Ana Ivanoviča, bet pirms diviem gadiem "Roland Garros" kortos triumfēja Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko, kurai fināla dienā jau bija pilni 20 gadi.

Vondrušova pirmajā setā devītajā geimā atspēlēja pretinieces trīskāršo setbumbu, un pēc tam uzvarēja setu ar 7-5. Savukārt otrajā setā desmitajā geimā, servējot pretinicei, neļāva Kontai uzvarēt setu un vēlāk bija pārāka "tie break" izspēlē, pirmo reizi karjerā iekļūstot "Grand Slam" turnīra finālā.

Līdz šim Vondrušova tikai vienu reizi – 2018. gada "US Open" - lielajos turnīros bija tikusi līdz ceturtajai kārtai, bet pārsvarā zaudējumus bija piedzīvojusi pirmajā vai otrajā kārtā. 2018. gadā Parīzē čehiete zaudēja jau pirmajā kārtā.

Atgādinām, ka Vondrušova ceļā uz finālu astotdaļfinālā neatstāja cerības Latvijas labākajai tenisistei Sevastovai, uzvarot ar 6-2, 6-0.

Finālā 19 gadus vecā Vondrušova tiksies ar turnīra astoto numuru Bārtiju, kura pārtrauca 17 gadīgās ASV tenisistes Amandas Aņisimovas "pelnrušķītes stāstu". 23 gadus vecā Bārtija uzvarēja trīs setu cīņā ar 6-7 (4:7), 6-3, 6-3.

Sieviešu tenisam raksturīgā spēles gaitā Aņisimova neticami izglābās pirmajā setā. ASV tenisiste zaudēja pirmos piecus geimus, bija iedzinējos sestajā geimā ar 15-40, bet atspēlēja dubulto setbumbu, tad izlīdzināja spēles gaitu un bija pārāka "tie break" izspēlē. Otrajā setā Aņisimova izvirzījās vadībā ar 3-0, bet tad zaudēja sešus geimus pēc kārtas. Izšķirošajā setā Aņisimova atkal izvirzījās vadībā ar breiku, bet zaudēja četrus geimus pēc kārtas. Astotajā geimā Aņisimova atspēlēja trīskāršo mačbumbu un uzvarēja šo geimu. Nākamajā geimā Bārtijai atkal bija trīskāršā mačbumba, Aņisimova atspēlēja pirmās divas, bet nākamajā izspēlē kļūdījās saīsinātajā sitienā un zaudēja visu maču.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!