Foto: AP/Scanpix/LETA

Par Latvijas tenisistes Anastasijas Sevastovas pretinieci ASV atklātā tenisa čempionāta pusfinālā otrdien kļuva titulētā amerikāniete Serēna Viljamsa.

"US Open" ceturtdaļfināla spēlē ar 17. numuru izliktā Viljamsa ar rezultātu 6-4, 6-3 pieveica čehieti Karolīnu Plīškovu, kura izsēta ar astoto numuru. Pirmajā setā Plīškova izvirzījās vadībā ar 3-1, bet pēc tam amerikāniete sakārtoja savu spēli, izlīdzināja rezultātu un perfekti noslēdza pirmo setu. Otrajā setā Viljamsa turpināja pārliecinošo sniegumu, izvirzījās vadībā ar 4-0 un pārsvaru nosargāja līdz mača beigām.

Viljamsa 12. reizi spēlēs šī turnīra pusfinālā un šogad lūko septīto reizi kļūt par "US Open" čempioni. Kopumā Viljamsa 23. reizes uzvarējusi "Grand Slam" turnīros.

Sevastova šogad turnīrā izlikta ar 19. numuru, un līdz šim savā karjerā ar Viljamsu nav aizvadījusi savstarpējo spēli. Šī būs pirmā reize, kad liepājniece spēlēs "Grand Slam" turnīra pusfinālā.

ASV atklātā čempionāta ceturtdaļfinālā Sevastova ar 6-2, 6-3 pieveica pērnā gada čempioni mājinieci Sloeinu Stīvensu. Sevastovai šis bija trešais "US Open" ceturtdaļfināls.

Par vietu otrā pusfinālā cīnīsies Karla Suaresa Navaro no Spānijas un amerikāniete Medisone Kīsa, kā arī japāniete Naomi Osaka un Lesja Curenko no Ukrainas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!