Foto: EPA/LETA
Itālijas tenisiste Frančeska Skjavone svētdien Austrālijas atklātā čempionāta ceturtās kārtas cīņā ar rezultātu 6-4, 1-6, 16-14 pieveica krievieti Svetlanu Kuzņecovu.

Spēle ilga četras stundas un 44 minūtes, kļūstot par visu laiku ilgāku sieviešu spēli "Grand Slam" turnīros.

Mačs bija dramatisma pilns, tomēr nedaudz sekmīgāk nospēlēja ar sesto numuru izliktā Skjavone, kura izšķirošajā reizē lauza pretinieces servi trešajā setā pie rezultāta 14-14. 30.geimā viņa zaudēja pirmajās divās izspēlēs, tomēr pēc tam ar trešo mačbumbu uzvarēja.

Līdzšinējais ilgākā mača rekords piederēja čehietei Barborai Zahlavovai Stricovai un Regīnai Kuļikovai no Krievijas. Pagājušā gada Austrālijas atklātā čempionāta pirmās kārtas spēle, kurā čehiete uzvarēja ar rezultātu 7-6 (7:5), 6-7 (10:12), 6-3, ilga četras stundas un 19 minūtes.

Ceturtdaļfinālā Skjavone spēkosies ar WTA ranga līderi Karolīnu Vozņacki, kura citā mačā salīdzinoši daudz vieglāk ar 6-3, 6-4 pieveica Latvijas labāko tenisisti Anastasiju Sevastovu.

Vēl vienā ceturtdaļfināla pārī spēkosies ķīniete Na Li, kura izlikta ar devīto numuru, un Andrea Petkoviča no Vācijas, kurai turnīrā ir 30.numurs.

Savās astotdaļfināla spēlēs Li ar 6-3, 6-3 pārspēja turnīra astoto raketi Viktoriju Azarenku no Baltkrievijas, bet Petkoviča ar 6-2, 6-3 pieveica krievieti Mariju Šarapovu, kura izlikta ar 14.numuru.

Pārējās četras astotdaļfināla spēles risināsies pirmdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!