Foto: Latvijas Riteņbraukšanas federācija

Latvijas šosejas riteņbraucējs Toms Skujiņš no profesionālās komandas "Trek-Segafredo" piektdien izcīnīja 28. vietu Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības (UCI) Pasaules tūrē iekļautā velobrauciena "Itzulia Basque Country" priekšpēdējā, piektajā, posmā.

Šajā etapā dalībniekiem bija jāveic nepilnus 150 kilometrus gara distance ar vairākiem kāpumiem, tajā skaitā sacensību finišā.

Aptuveni 20 kilometrus pirms sacensību finiša atrāvienā aizgāja vācietis Emanuēls Buhmans no "BORA – hansgrohe" vienības. Viņš svinēja uzvaru solo finišā, sacensības beigdams pēc trim stundām 44 minūtēm un 14 sekundēm.

Vēl uz goda pjedestāla kāpa spānis Jons Izagirre ("Astana") un brits Edams Jeitss ("Mitchelton-Scott"), kuri uzvarētājam zaudēja vienu minūti un astoņas sekundes.

Skujiņš finišēja 28. vietā, uzvarētājam zaudēdams astoņas minūtes un 34 sekundes.

"Šodien bija ļoti smagas sacensības. Peletonā biju ļoti ātrs un 20 kilometrus pirms finiša smagi strādāju, redzot, ka citi bija noguruši. Patīkami nokļūt līderpozīcijā, rītdien centīšos to aizstāvēt," teica Buhmans, kurš kopvērtējuma līdera kreklu atņēma savam tautietim un komandas biedram Maksimiliānam Šahmanam.

Kopvērtējumā līderis pirms pēdējā posma ir Buhmans, kurš tuvāko sekotāju Izagirri apsteidz par 54 sekundēm. Tikmēr Skujiņš zaudē 27 minūtes un 35 sekundes, kas viņam dod 51. vietu. Sprinteru ieskaitē Skujiņš ir 38. vietā, bet kalnu karaļa vērtējumā – 25. pozīcijā.

Velobraucienu turpina 131 riteņbraucējs.

Šajā velobraucienā būs seši posmi, tūrei noslēdzoties sestdien. Basku velobrauciens norisinās 59. reizi, bet 1991. gadā tajā trešo vietu izcīnīja Latvijas riteņbraucējs Pjotrs Ugrjumovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!