Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Pazīstamais austrāliešu tenisists Niks Kirioss palīdzējs pirmdien notvert auto zagli, vēsta "The ABC".

Pirmdienas rītā nepatīkamā situācijā iekūlusies Kiriosa mamma Norlaila, kurai vīrietis draudējis ar šaujamieroci un vēlējies aizdzīt viņas "Tesla" automašīnu. Likumpārkāpējs pieprasījis atslēgas un arī vaicājis, kā braukt ar tādu spēkratu. Līdzko viņš iekāpis automašīnā, sportista māte aizskrējusi un kliegusi pēc palīdzības.

Turpat netālu bija Kirioss, kurš sazinājās ar policiju, bet ļaundaris aizbraucis. Pēc tam tenisists palīdzēja likumsargiem, jo ar mobilās aplikācijas palīdzību izsekojis automašīnu un arī licis tai samazināt ātrumu.

Policija pakaļdzīšanās noslēgusies, kad zaglis iebraucis skolas teritorijā, taču drīz vien pēc tam tika aizturēts. 32 gadus vecajam vīrietim tika liegta iespēja izkļūt no aresta ar drošības naudas iemaksāšanu, un viņam izvirzītas apsūdzības vairākos punktos - laupīšana vainu pastiprinošos apstākļos, zagta transportlīdzekļa vadīšana, agresīva braukšana un neapstāšanās pēc policijas pieprasījuma.

Tikmēr 28 gadus vecais Kirioss pērn sasniedza finālu Vimbldonas čempionātā un ceturtdaļfinālu "US Open", taču ceļgala traumas dēļ nav spēlējis kopš oktobra. Viņa karjeras rekords pasaules rangā ir 13. vieta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!