Foto: Publicitātes foto
Latvijas tenisists Arkādijs Slobodkins sestdien triumfēja starptautiskā bērnu un jauniešu tenisa turnīra "Riga Open" vienspēļu sacensībās U-18 vecuma grupā zēniem, aģentūru LETA informēja organizatori.

Finālmačā ar pirmo numuru izliktais Slobodkins ar rezultātu 6-1, 6-3 pārliecinoši pieveica poli Paskalu Klosu, kuram turnīrā bija piešķirts astotais numurs.

U-18 vecuma grupā meitenēm vienspēļu turnīrā uzvarēja Rumānijas pārstāve Andrea Gitesku, kura finālā ar 7-6 (7:3), 6-0 apspēlēja ar pirmo numuru izlikto igaunieti Evu Pālmu.

U-16 vecuma grupā neveiksmes vienspēļu finālos piedzīvoja Lielbritānijas pārstāvji. Zēnu konkurencē Džejs Klārks otrajā setā no 2-5 atspēlējās līdz 4-5, tomēr galotnē nespēja pretoties Šveices tenisistam Matejam Kostadinovam, divos setos zaudējot ar 6-7, 4-6. Savukārt meiteņu sacensībās ar pirmo numuru izliktā britu tenisiste Maja Lumsdena otrajā setā atguvās, taču beigās piekāpās Vācijas spēlētājai Annai Gabričai ar 0-6, 4-6.

Savukārt U-14 grupā uzvaras laurus vienspēļu turnīrā plūca Krievijas tenisists Artjoms Dibrivnijs un baltkrieviete Vera Lapko.

Kopumā "Riga Open" turnīrā tika sadalīti 16 tituli četrās vecuma grupās vienspēlēs un dubultspēlēs.

Finālos sacentās tenisisti no desmit valstīm - Lielbritānijas, Krievijas, Latvijas, Igaunijas, Baltkrievijas, Polijas, Šveices, Vācijas, Rumānijas un Itālijas. Savukārt izšķirošo spēli sasniedza septiņi Latvijas tenisisti - Denīza Marcinkēviča un Daniela Vismane (U-12 vecuma grupas dubultspēles), Daņiils Batmanovs (U-12 dubultspēles), Gundega Pastore (U-14 dubultspēles), Gustavs Lukstiņš un Rūdolfs Mednis (U-14 dubultspēles), kā arī Slobodkins.

Kā ziņots, turnīrs notika "Tennis Europe Junior tour" un Starptautiskās Tenisa federācijas (ITF) "Junior Circuit" otrās kategorijas sacensību ietvaros.

Šogad turnīrs notika jau 15.reizi. ITF "Junior Circuit" kalendārā sacensības iekļautas, sākot no 2004.gada, bet divus gadus vēlāk turnīrs saņēma otro kategoriju. Pagājušajā gadā "Riga Open" startēja vairāk nekā 400 dalībnieku, bet šogad to skaits sasniedza teju 500 tenisistu no 28 valstīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!