Foto: AP/Scanpix/LETA
Slovākijas sieviešu tenisa izlases kapteinis Matejs Liptāks pirms Federāciju kausa Pasaules otrās grupas pirmās kārtas dueļa ar Latviju plāno izsaukt papildu tenisisti, kura aizstātu Slovākijas pirmo raketi Dominiku Cibulkovu un bijušo pasaules 17. labāko tenisisti Magdalēnu Ribārikovu.

Jau ziņots, ka Dominika Cibulkova, kura WTA rangā ieņem 30.vietu, nedēļas nogalē pret Latviju nespēlēs. Tāpat veselības likstu dēļ duelī pret Latviju nevarēs piedalīties Magdalēna Ribārikova, kura ir planētas 69.numurs.

"Dominikas veselības stāvoklis ir uzlabojies, bet ne tik daudz, lai viņa varētu iziet kortā. Viņa divas nedēļas pavadīs gultas režīmā un tenisu nespēlēs. Ribārikova ir aizvadījusi nelielus treniņus, bet viņas forma neuzlabojās. Viņai jāatpūšas aptuveni divas līdz trīs nedēļas," Slovākijas Tenisa asociācija (STZ) citē komandas kapteiņa Mateja Liptāka teikto.

"Situācija nav patīkama, bet mēs komunicējam ar citām tenisistēm. Čantalai Škamlovai un Terezai Mihālikovai ir ITF turnīrs Trnavā. Redzēsim, kā situācija attīstīties, bet vismaz vienu no viņām gribētu izsaukt. Viņām Rīgā jāierodas ne vēlāk par ceturtdienas vakaru," turpināja Liptāks.

Uz Rīgu otrdien devās Viktorija Kužmova (46.), Anna Karolīna Šmiedlova (61.) un Rebeka Šramkova (188.).

"Domāju, ka būs ļoti labs duelis, un būšu tam gatava. Man nav ko zaudēt. Ar Aļonu Ostapenko esmu spēlējusi junioru turnīros, bet ar Anastasiju Sevastovu tikos ITF turnīrā pirms dažiem gadiem, taču kopš tā laika ir daudz kas mainījies," teica Kužmova, kura nedēļas nogalē aizkļuva līdz Sanktpēterburgas WTA "Premier" dubultspēļu turnīra finālam.

"Būs ļoti smags duelis. Latvija spēlēs mājās un būs favorītu lomā. Dominikas nespēlēšana ir liels zaudējums, bet mēs cīnīsimies. Ceru, ka būs laba atmosfēra," atzīmēja Šmiedlova.

Latvijas izlasi Federāciju kausa mačā pārstāvēs planētas 12.rakete Anastasija Sevastova, Aļona Ostapenko (22.), Diāna Marcinkēviča (279.), Daniela Vismane (645.) un Patrīcija Špaka, kura rangā gan neatrodas.

Federāciju kausa Pasaules otrās grupas pirmās kārtas cīņa pret Slovākiju notiks sestdien un svētdien "Arēnā Rīga".

Latvijas un Slovākijas pāra uzvarētāja aprīlī sacentīsies par vietu Pasaules pirmajā grupā, kamēr zaudētāja cīnīsies par neizkrišanu uz Eiropas/Āfrikas zonas pirmo grupu.

Latvijas sieviešu tenisa izlase ar Ostapenko, Sevastovu, Marcinkēviču un Vismani sastāvā pagājušā gada aprīlī uzvarēja pārspēlēs par vietu Federāciju kausa pasaules otrajā grupā, iekļūstot starp planētas 16 labākajām komandām. Latvija Pasaules grupā spēlēja arī 1993.gadā, kad tajā bija 32 komandas. Toreiz izlasi pārstāvēja Larisa Neilande, Agnese Blumberga un Una Bušēvica.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!