Foto: AFP/Scanpix

Šonedēļ lielisku sniegumu rādošā Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko sestdien piedzīvoja zaudējumu Čārlstonas WTA "Premier" sērijas turnīra dubultspēļu sacensību pusfinālā.

Ostapenko pārī ar pieredzējušo amerikānieti Rakelu Atavo cīņā par vietu finālā ar 1-6, 6-7 (2:7) piekāpās Čehijas duetam Lucijai Hradeckai un Kateržinai Sinjakovai, kam ticis ceturtais numurs.

Pusfināla sasniegšana Latvijas sportistei deva 185 WTA dubultspēļu ranga punktus.

Dubultspēļu pusfināls notika vien nedaudz vairāk nekā stundu pēc tam, kad Ostapenko bija aizvadījusi ilgu vienspēļu pusfinālu, kurā ar 6-3, 5-7, 6-4 pārspēja pieredzējušo Horvātijas sportisti Mirjanu Lučiču-Baroni. Līdz ar to viņai neizdosies kļūt par pirmo tenisisti kopš 1997. gada, kas šajās sacensībās vienā turnīrā uzvarējusi gan vienspēlēs, gan dubultspēlēs, jo toreiz to paveica Martina Hingisa.

Jau vēstīts, ka dubultspēļu pirmajā kārtā Ostapenko un Atavo ar 6-3, 6-3 pieveica rumānieti Irinu Begu un vācieti Lauru Zīgemundu, bet ceturtdaļfināla cīņā ar 6-2, 6-4 ļoti droši pieveica favorītes indieti Saniju Mirzu un čehieti Andreu Hlavāčkovu, kuras bija izliktas ar otro numuru.

Kaut pirms šīm sacensībām trijos dubultspēļu mačos Ostapenko bija zaudējusi, kopumā viņa pēdējā laikā pāru sacensībās spēlē veiksmīgi un šosezon pat guvusi vienu titulu. Dubultspēļu rangā Ostapenko jau pakāpusies uz 54. vietu, kas ir pat augstāk nekā vienspēlēs, kur viņa atrodama 66. pozīcijā. Zīmīgi, ka kādreizējai Latvijas tenisistei Līgai Dekmeijerei, kura bija dubultspēļu speciāliste, augstākā vieta pāru rangā bija tieši 54. Savukārt, pateicoties šīs nedēļas sekmīgajam sniegumam, viņa nākamnedēļ rangā jau būs labāko piecdesmitniekā.

Ostapenko šīs nedēļas pāriniece Atavo ir dubultspēļu speciāliste un karjerā tikusi pie 16 WTA pāru tituliem. Amerikāniete pašreiz dubultspēļu rangā ir 22. vietā, bet pirms diviem gadiem spēja pakāpties pat uz desmito pozīciju.

Vienspēļu fināls pret savu vienaudzi Darju Kasatkinu Ostapenko svētdien plānots plkst.20 pēc Latvijas laika. Arī vienspēlēs viņa nākamnedēļ, visticamāk, atgriezīsies pasaules ranga pirmajā piecdesmitniekā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!