Foto: DELFI

Šonedēļ pasaules tenisa rangā uz trešo vietu uzlēkusī spāniete Garvinje Mugurusa trešdien izcīnīja uzvaru arī otrajā Singapūrā notiekošā sezonas noslēguma turnīra WTA "Finals" spēlē, bet tas vēl nav garantējis viņai vietu pusfinālā.

Sacensību jaunākā spēlētāja un šī gada Vimbldonas čempionāta fināliste ar 6-4, 6-4 pārspēja vācieti Angeliku Kerberi.

"Esmu ļoti motivēta. Šī ir mana pirmā reize Singapūras turnīra vienspēlēs, tāpēc tiešām vēlos uzvarēt visos mačos," stāstīja Mugurusa, kura līdz šim savā karjerā izcīnījusi vien divus WTA vienspēļu titulus. "Katru reizi, kad izeju kortā pret Angeliku, zinu, ka būs ļoti sīva cīņa. Šodien aizvadījām neticamu maču."

Tikmēr vēl vienā Baltās apakšgrupas spēlē starp divām čehu tenisistēm kādreizējā šī turnīra čempione Petra Kvitova ar 7-5, 7-5 apspēlēja savu tautieti Lūciju Šafāržovu.

Divkārtējai Vimbldonas turnīra čempionei Kvitovai, kura pašlaik pasaules rangā atrodas piektajā vietā, šis bija jau astotais panākums astoņās savstarpējās spēlēs ar Šafāržovu.

Līdz ar to pēc divām kārtām Mugurusai ir divas uzvaras, bet Kvitova un Kerbere svinējušas pa vienam panākumam, tomēr joprojām visas četras tenisistes saglabā cerības uz pusfināla sasniegšanu.

"Priecājos, ka varēju aizvadīt tik labu maču, zinot, ka pirmajā cīņā cietu zaudējumu," norādīja Kvitova, kura pirmajā duelī ar 2-6, 6-7 (3:7) piekāpās ar sesto numuru izliktajai Kerberei. "Protams, mačs ar Šafāržovu nebija viegls. Zinu, ka viņai pirms kāda laika bija problēmas ar veselību, taču priecājos, ka turnīrā ir vēl viena čehiete."

Pasaules devītajai raketei un Francijas atklātā tenisa čempionāta finālistei Šafāržovai šis bija jau otrais zaudējums sezonas noslēguma sacensībās. Pirmajā mačā viņa ar 3-6, 6-7 (4:7) piekāpās Mugurusai.

Zīmīgi, ka novembra vidū Prāgā abas divas tenisistes Kvitova un Šafāržova pārstāvēs Čehiju Federāciju kausa finālā, spēkojoties pret Krieviju.

"Izlasē esam kļuvušas par labām draudzenēm, tāpēc priecājos, ka tuvojas Federāciju kauss, kurā varēsim būt kolēģes nevis pretinieces," stāstīja Kvitova.

Tikmēr Sarkanajā apakšgrupā pie divām uzvarām tikusi šovasar ilgstoši traumu ārstējušā krievu tenisiste Marija Šarapova, kura WTA rangā atrodas ceturtajā vietā un arī gatavojas piedalīties Federāciju kausa finālā. Pa vienam panākumam divās cīņās guvyšas sacensību pirmā rakete Simona Halepa un itāliete Flavija Peneta, kura izlikta ar septīto numuru. Bez uzvarām pagaidām cīnās Agņeška Radvaņska no Polijas, kurai ticis piektais numurs.

Arī šajā grupā cerības uz pusfinālu joprojām saglabā visas četras tenisistes.

Pēc apakšgrupu spēlēm katras grupas divas labākās tenisistes iekļūs pusfinālā.

Sezonas noslēguma turnīrā nepiedalās seškārtējā šo sacensību čempione un pēdējo trīs turnīru uzvarētāja pasaules pirmā rakete Serēna Viljamsa, kura vēlas atkopties no sezonas laikā gūtajām traumām. Savukārt startē visas sportistes, kuras WTA rangā ieņem 2.-9.vietu.

No šīs sezonas turnīra dalībniecēm pirms četriem gadiem uzvarēja Kvitova, bet tālajā 2004.gadā turnīrā triumfēja Šarapova.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!