Foto: AFP/Scanpix
Austrālijas tenisiste Samanta Stosura piektdien izcīnīja graujošu uzvaru sieviešu tenisa sezonas noslēguma turnīra - WTA "Tour Championships" - baltās apakšgrupas trešās kārtas spēlē, nodrošinot vietu sacensību pusfinālā.

Aizvadītajā mačā turnīra septītais numurs Stosura ar 6-1, 6-0 sagrāva ķīnieti Na Li, kura izlikta ar piekto numuru.

Šajā cīņā Stosura spēja uzvarēt gandrīz divreiz vairāk izspēlēs un sešas reizes lauza pretinieces servi, triumfējot 66 minūšu laikā.

Jau iepriekš vietu nākamajā kārtā no šīs grupas bija garantējusi baltkrieviete Viktorija Azarenka, kura uzvarējusi abās līdz šim aizvadītajās spēlēs, bet Stosuras un Li kontā bija pa vienai uzvarai un vienai neveiksmei.

Kā ziņots, ceturtā grupas dalībniece Marija Šarapova no Krievijas pēc diviem zaudējumiem no sacensībām izstājās un viņu aizstāja francūziete Mariona Bartolī, kura piektdien pret Azarenku aizvadīs pirmo un vienīgo cīņu turnīrā.

Tikmēr sarkanās grupas kopvērtējumā pašlaik pirmo vietu ar divām uzvarām divās spēlēs ieņem čehiete Petra Kvitova, otrajā vietā ar vienu panākumu divās cīņās atrodas Agņeška Radvanska no Polijas, bet krieviete Vera Zvonarjova un WTA ranga līdere Karolīna Vozņacki ar divām uzvarām trijās spēlēs atrodas attiecīgi trešajā un ceturtajā vietā.

No šīs grupas vietu pusfinālā sev jau ir nodrošinājusi Kvitova, bet uz otru ceļazīmi uz pusfinālu pretendē Radvanska un Zvonarjova.

Ja piektdien Radvanska spēs uzvarēt vismaz vienu setu cīņā ar Kvitovu, tad pusfinālā iekļūs poliete, bet, ja Radvanska piedzīvos zaudējumu divos setos, tad pusfinālā spēlēs Zvonarjova.

Pēc viena apļa turnīriem katras apakšgrupas divas spēcīgākās tenisistes iekļūs pusfinālos. Būtiska nozīmē apakšgrupu mačos ir arī aizvadīto setu skaitam, kas vēlāk var izšķirt vietu sadalījumu grupā. Pusfinālu uzvarētājas spēlēs finālā, bet mačs par trešo vietu netiks aizvadīts.

Pagājušajā gadā šajā turnīrā triumfēja beļģiete Kima Klijstersa, kura šogad sacensībām nav kvalificējusies. Pēc pērnā triumfa Klijstersa kļuva tikai par piekto tenisisti, kurai panākums sezonas noslēguma turnīrā padevies trīs vai vairāk reizes. Beļģiete WTA "Tour Championships" turnīros triumfējusi arī 2002. un 2003.gadā.

Pēc Stambulas turnīra Indonēzijas pilsētā Bali notiks WTA "International" sezonas noslēguma turnīrs, kurā piedalīsies astoņas tenisistes, kas šosezon bijušas sekmīgākās "International" sērijas sacensībās.

Savukārt 5. un 6.novembrī Maskavā risināsies Federāciju kausa fināls, kurā no šā turnīra dalībniecēm piedalīsies Zvonarjova un Kvitova.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!