Foto: F64
Latvijas tenisists Roberts Štrombahs pirms Deivisa kausa dueļa trešās vienspēles, kurā piedzīvoja neveiksmi, bijis uztraucies, pēc mača atzina pats tenisists.

Jau ziņots, ka Štrombahs (ATP 486.) tikās ar rangā desmit pozīcijas augstāk esošo Išai Olielu no Izraēlas un piedzīvoja zaudējumu ar 1-6, 4-6. Latvijas un Izraēlas Deivisa kausa Pasaules pirmās grupas "play-off" kārtas dueļa rezultāts pirms izšķirošās vienspēles tapa neizšķirts 2-2.

"Maču iesāku nervozi, " pēcspēles preses konferencē stāstīja tenisists. "Viņš mani jau sākumā nobreikoja un tad sāku uztraukties vēl vairāk. Uz otro setu nedaudz nomierinājos un sāku labāk cīnīties. Patiesībā varēju vēl atspēlēties, bet beigās man bija pārāk daudz kļūdu. Viņš arī labi nospēlēja, jo, kad piegāju agresīvi pie tīkliņa, aizmeta man garām pa līnijām."

Štrombahs atklāja, ka uzzinājis, ka būs jādodas laukumā, tikai pēc dubultspēles, kurā Ernesta Gulbja un Kārļa Ozoliņa duets ar rezultātu 3-6, 3-6 piekāpās Edanam Lešemam un Danielam Cukermanam, tāpēc viņam nebijis ilgs laiks iesildīties gaidāmajam mačam.

"Bija uztraukums," izcēla Štrombahs, norādot, ka, iespējams, būtu bijis vieglāk, ja viņš būtu spēlējis arī dubultspēlē, kā tas bija paredzēts sākotnēji. "Ja būtu nospēlējis jau to vienu maču, tad būtu iesildījies, jo fiziski jutos labi. Protams, bija citādāk, kad ir pilna arēna ar cilvēkiem. Sākumā bija liels uztraukums, bet, kad nedaudz nomierinājos, tad bija labāk."

Sākotnēji bija paredzēts, ka svētdien vienspēli aizvadīs arī Gulbis, taču Štrombahs piebilda, ka šoreiz galvenais iemesls izmaiņām bijis tas, ka Gulbis nejuties fiziski pietiekoši labi.

"Ernests teica, ka viņam bija grūti jau vakar vienspēlē, bet šodien dubultspēlēs viņš nejūtas tik labi. Pēdējo reizi Lielupē nospēlēju labi, tāpēc domāju, ka varēšu parādīt sevi arī šodien," viņš skaidroja.

Tāpat Štrombahs neslēpa, ka pretinieks spēlējis viņam neparocīgu tenisu, kas licis viņam pieļaut kļūdas.

"Man nebija parocīgs viņa "spins" un sitienu garums. Man patīk iet virsū un agresīvi spēlēt, bet viņš man vispār nedeva to iespēju, visu laiku gribēja turēt mani aizmugurē, apmēram divus metrus aiz līnijas. Man iepriekš bija arī slimība, tāpēc varbūt mana kāju darbība nebija uz simts procentiem. Mēģināju, ko varēju, bet diemžēl nepietika," teica Štrombahs.

Septembrī Latvijas tenisisti Lielupē Pasaules otrās grupas duelī ar 3-2 uzvarēja Dominikānas Republiku. Tikmēr Izraēla pirmās grupas duelī ar 1-3 atzina Čehijas pārākumu.

Izraēla pasaules rangā atrodas 34.vietā, bet Latvija ieņem 55. vietu.

Mača uzvarētāji nākamo spēli aizvadīs Pasaules pirmajā grupā, bet zaudētāji - otrajā grupā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!