Foto: AFP/Scanpix

ASV atklātā tenisa čempionāta finālā otro gadu pēc kārtas sacentīsies titulētā amerikāniete Serēna Viljamsa un Viktorija Azarenka no Baltkrievijas, noskaidrojās pēc piektdien notikušajām pusfināla spēlēm.

Pērn titula mačā labāka bija S.Viljamsa, bet šobrīd abas tenisistes arī ieņem pirmās divas vietas WTA rangā.

Ar pirmo numuru izliktā S.Viljamsa, kura tiecas pēc sava septiņpadsmitā "Grand Slam" titula karjerā, piektdien ar rezultātu 6-0, 6-3 pieveica ķīnieti Na Li, kurai turnīrā ir piektais numurs.

Savukārt ar otro numuru izliktā Azarenka ar 6-4, 6-2 bija pārāka pār itāļu veterāni Flaviju Penetu, kura pašlaik WTA rangā atrodas vien 83.vietā.

31 gadu vecā amerikāniete tiksies pēc sava piektā ASV atklātā čempionāta titula, bet 15 karjeras mačos ar 24 gadus veco Azarenku viņa izcīnījusi 12 panākumus.

Tomēr neilgi pirms ASV atklātā čempionāta notikušā Sinsinati turnīra finālā labāka bija Azarenka, turklāt viņa šosezon cietā seguma kortos 32 aizvadītajās spēlēs izcīnījusi 31 uzvaru.

"Es tikai cenšos smagi cīnīties. Kad dzirdu pūlī jaunas un vecas balsis kliedzam "Aiziet, Serēna! Aiziet, Serēna!", tas man liek justies īpašai," pēc fināla sasniegšanas atzina mājiniece. "Vienmēr, kad tiekos ar Viktoriju, mums ir labas spēles."

Pirmo setu ar ķīnieti Viljamsa noslēdza vien 29 minūšu laikā. Tas bija jau piektais viņas uz nulli uzvarētais sets šajā turnīrā, turklāt līdz pusfinālam viņa bija zaudējusi vien 13 geimos.

Otrajā setā 2011.gada Francijas atklātā čempionāta uzvarētāja Li spēja izvirzīties vadībā ar 2-1, turklāt ļoti ilgā astotajā geimā atvairīja sešas mačbumbas, tomēr noslēgumā S.Viljamsa tika pie panākuma. Mačs ilga 87 minūtes.

Tikmēr Azarenkas un Penetas mačā servētājas pie punktiem spēja tikt vien piecos no 18 geimiem. Baltkrieviete turnīra pusfinālu bija sasniegusi trešo gadu pēc kārtas un no otro reizi pēc kārtas arī iekļuvusi finālā.

"Esmu ļoti priecīga par atgriešanos finālā un iegūto iespēju cīnīties par trofeju," stāstīja Azarenka. "Šis bija lielisks mačs. Kortā bija daudz emociju un man bija grūti atrast cīņas ritmu, bet Flavija ir lieliska cīnītāja."

Pieredzējusī Peneta "Grand Slam" turnīru vienspēļu pusfinālu bija sasniegusi pirmoreiz karjerā. ASV atklātā čempionāta sieviešu vienspēļu turnīra vēsturē pusfinālā spējušas iekļūt tikai trīs tenisistes, kuras WTA rangā atradušās zemāk par Penetu.

Savukārt Azarenka svētdien paredzētajā finālā centīsies kļūt vien par otro tenisisti, kas šajā turnīrā uzvarējusi gan junioru, gan pieaugušo vienspēļu sacensībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!