Foto: Zuma Press/Scanpix/LETA

Tenisa sabiedrība uzreiz pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā varēja rīkoties labāk Krievijas un Baltkrievijas tenisistu statusa jautājumā, intervijā Lielbritānijas raidsabiedrībai BBC uzsvēra pasaules pirmā rakete sieviešu tenisā poliete Iga Švjonteka.

Sieviešu tenisa asociācija (WTA), Tenisa profesionāļu asociācija (ATP) un Starptautiskā Tenisa federācija (ITF) ļauj savos turnīros piedalīties Krievijas un Baltkrievijas tenisistiem kā neitrāliem atlētiem.

"Cik zinu, pēc Otrā pasaules kara Vācijas spēlētājiem neļāva piedalīties, tāpat kā Japānas un Itālijas sportistiem. Domāju, ka šāds solis parādītu Krievijas valdībai, ka nav vērts," šo valstu sportistiem nepiespriesto diskvalifikāciju komentēja Švjonteka.

"Apzinos, ka tā ir maznozīmīga lieta, jo mēs esam tikai sportisti, niecīga sastāvdaļa no pasaules. Tajā pat laikā jūtu, ka sports ir ļoti svarīgs un tas vienmēr tiek pielietos propagandā," turpināja Polijas tenisiste.

Viņasprāt, jautājumu par diskvalifikāciju vajadzēja izskatīt uzreiz pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā, bet šobrīd tas nebūtu taisnīgi pret šo valstu atlētiem.

"Domāju, ka tenisa sabiedrība pašā sākumā varēja rīkoties labāk, parādot, ka teniss ir pret karu. Viņi nav vainīgi, ka ir šo valstu pilsoņi, taču, no otras puses raugoties, mums katram ir kāda ietekme," atzina Švjonteka.

Pērn Vimbldonas čempionāta rīkotāji lēma nepielaist Krievijas un Baltkrievijas tenisistus sacensībām, kā dēļ tika sodīti ar naudas sodu no ATP un WTA.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!