Foto: EPA/Scanpix/LETA

Pasaules ranga līdere poliete Iga Švjonteka pirmdien Francijas atklātajā čempionātā tenisā Parīzē cīņā ar ķīnieti Cjiņveņu svinēja 32 uzvaru pēc kārtas.

Ceturtajā kārtā jeb astotdaļfinālā Švjonteka pieveica Cjiņveņu (WTA 74.) ar 6-7 (5-7), 6-0, 6-2.

Ar uzvaru poliete atkārtoja trešo ilgāko uzvaru sēriju šajā gadsimtā, ko pirms 14 gadiem sasniedza Beļģijas sportiste Žistīne Enēna.

"Viņa spēlēja brīnišķīgu tenisu," sacīja Švjonteka pēc ceturtdaļfināla sasniegšanas Parīzē trešo gadu pēc kārtas. "Es biju pārsteigta par dažiem viņas sitieniem. Esmu priecīga uzvarēt pēc sarūgtinošā pirmā seta, ko zaudēju, esot vadībā."

82 minūtes garajā pirmajā setā Cjiņveņa neitralizēja piecus setpunktus un taibreikā atspēlējās no 2:5.

Kājas savainojuma dēļ otrajā setā, kad rezultāts bija 0-3, ķīnietei tika sniegta medicīniskā palīdzība, Cjiņveņai, kura pirms tam bija uzveikusi 2018.gada čempioni rumānieti Simonu Halepu, laukumā atgriežoties ar stipri sasaitētu labo augšstilbu.

Uzvarēt Švjontekai palīdzēja arī 46 pretinieces nepiespiestās kļūdas.

Cīņā par vietu pusfinālā pasaules ranga līdere tiksies ar turnīra 11.raketi Džesiku Pegulu no ASV, kura pirmdien ar 4-6, 6-2, 6-3 pieveica rumānieti Irinu Begu (WTA 63.).

Vēl vienā ceturtdaļfinālā tiksies divas neitrālās sportistes - Veronika Kudermetova (WTA 29.), kura ar 1-6, 6-3, 6-1 apspēlēja amerikānieti Medisonu Kīsu (WTA 22.), un Darja Kasatkina (WTA 20), kura ar 6-2, 6-2 uzvarēja itālieti Kamillu Džordži (WTA 30.).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!