Foto: AFP/Scanpix/LETA

Septembra beigās un oktobra sākumā Igaunijas galvaspilsētā Tallinā risināsies WTA sērijas 250 punktu turnīrs "Tallinn Open". Šonedēļ sākusies biļešu tirdzniecība uz šī Baltijā augstākā līmeņa turnīra spēlēm, informē rīkotāji.

Tallina pirmo reizi vēsturē uzņems WTA sērijas turnīru. 2019. gadā pirms Covid-19 krīzes Jūrmala uzņēma "Baltic open" WTA turnīru, kurā triumfēja Anastasija Sevastova, bet tagad augsta līmeņa sieviešu teniss būs vērojams Tallinā.

Rīkotāji jau šobrīd saņēmuši apstiprinājumu, ka Tallinā kortā dosies abas Igaunijas labākās tenisistes Anete Kontaveita (šobrīd WTA ranga trešās vietas īpašniece) un Kaia Kanepi (38. vieta).

"WTA turnīrs, kas pirmo reizi notiks Tallinā, uz Igauniju atvedīs pasaules labākās tenisistes. Tenisa savienība jau ilgu laiku strādā, lai WTA turnīrs notiktu Igaunijā, lai attīstītu ilgtspējīgu profesionālo tenisu," saka Igaunijas Tenisa savienības ģenerālsekretārs un "Tallinn Open" turnīra direktors Allars Hints.

Šonedēļ interneta vietnē https://www.piletitasku.ee/et/custompage/2567 sākās biļešu tirdzniecība. Biļetes var iegādāties uz turnīra kvalifikācijas spēlēm 24. un 25. septembrī, bet pamatsacensības sāksies 26. septembrī. Turnīrs noslēgsies 2. oktobrī. Tirdzniecībā nonākušas dažāda līmeņa biļetes, kuru cenas ir sākot ar 15 eiro.

"Gribam, lai 2500 skatītāju lielās tribīnes būtu piepildītas katru dienu, bet līdzjutēji varētu baudīt sieviešu profesionālo tenisu un just līdzi savām favorītēm," bilst Hints.

"Tallinn Open" risināsies Igaunijas galvaspilsētas tenisa centrā "Forus" cietā seguma kortos. Septembra beigās tas būs vienīgais 250 punktu vai augstāka līmeņa WTA turnīrs, bet pirms tam pasaules tūres sacensības būs Seulā un Tokijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!