Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Šveices tenisists Rodžers Federers Vimbldonas čempionāta vīriešu vienspēļu turnīra pusfinālā piektdien ar 7-6 (7:3), 1-6, 6-3, 6-4 sīvā cīņā pārspēja spāni Rafaelu Nadalu.

Šī bija 40.reize, kad abi tenisisti tikās savā starpā, un aizraujošais duelis nelika vilties.

Pirmajā setā abi tenisisti lieliski darbojās pie savām servēm, un vienīgo breika iespēju Federers neizmantoja. Taibreikā šveicietis guva piecus punktus pēc kārtas un uzvarēja pirmo setu. Nadals otrajā setā darbojās apņēmīgāk un ātrāk, kas viņam deva pārliecinošu uzvaru, bet trešajā setā iespaidīgi aizvadīja Federers, ceturtajā geimā laužot pretinieka servi un izvirzoties vadībā ar 3-1. Tas deva pārsvaru, lai droši uzvarētu trešo setu. Ceturtajā setā Federers atkal izvirzījās vadībā, bet spēles izskaņā viņš piekto piegājienu realizēja mačbumbu.


Federers pēc šīs uzvaras kļuva par trešo visu laiku vecāko "Grand Slam" finālistu.

Federers Vimbldonas finālā spēlēs jau 12.reizi, bet "Grand Slam" finālos viņš kopumā piedalīsies jau 31.reizi.

Finālā Federers tiksies ar serbu Novāku Džokoviču, kurš ar 6-2, 4-6, 6-3, 6-2 droši pārspēja Spānijas tenisistu Roberto Bautistu Agutu.

Šī būs jau 22.reize, kad Džokovičs "Grand Slam" finālos spēkosies ar Federeru, bet savstarpējo spēļu bilancē vadībā ir Džokovičs, kurš izcīnījis 25 uzvaras 47 cīņās.

Vimbldonas čempionāts ilgs līdz šīs nedēļas beigām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!