Foto: Vida Press

ASV tenisa leģenda Billija Džīna Kinga uzskata, ka izcilā tenisiste Serēna Viljamsa saņem mazāk uzmanības savas ādas krāsas dēļ, vēsta ārzemju masu mediji.

"Vimbldonas finālā centrālajā kortā viņa saņēma tik lielu atbalstu, kas visu izsaka. Tomēr turnīra laikā ne visu laiku tā bija. Ievēroju, ka viņai nav tik viennozīmīgs publikas atbalsts, kāds ir Rodžeram Federeram vai Rafaelam Nadalam, un domāju, ka tas ir viņas ādas krāsas dēļ," savā rakstā izdevumā "Times" saka tenisa veterāne. "Tāpat sievietes nesaņem tādu uzmanību vai sponsoru naudu, kāda ir vīriešiem. Serēna ir neticama sportiste, tik spēcīga un viņai ir burvīgākā serve pasaulē."

Tāpat Kinga uzskata, ka tenisā ir jābūt vienādai skaitīšanas sistēmai gan sieviešu, gan vīriešu sacensībās. Kinga rosina samazināt vīriešu sacensību setu skaitu "Grand Slam" turnīros, un visās sacensībās spēlēm jānotiek līdz uzvarētiem diviem setiem.

Serēna Viljamsa jūlijā iekļuva Vimbldonas čempionāta finālā, kur piekāpās Angelikai Kerberei. Tas Viljamsai bija pirmais "Grand Slam" turnīra fināls pēc bērna piedzimšanas pagājušajā gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!