Foto: AFP/Scanpix/LETA
Kipras tenisists Marks Bagdatis noslēgs savu profesionālo karjeru pēc sezonas trešā "Grand Slam" turnīra – Vimbldonas čempionāta, kas sāksies 1. jūlijā.

Kādreizējais pasaules ranga astotais numurs šobrīd rangā atrodas vien 138. vietā. Iepriekšējo turnīru šogad viņš aizvadīja februārī Dubajā, bet Vimbldonā startēs ar rīkotāju īpašo ielūgumu jeb "wild card".

"Vēlējos atlicināt laiku, lai jums uzrakstītu, ka tuvojošais Vimbldonas čempionāts būs pēdējais man kā profesionālam tenisistam. Esmu pateicīgs (Vimbldonas čempionāta rīkotājiem) "All England Club" par "wild card" piešķiršanu… un un dodot man iespēju atvadīties no sporta, ko tik ļoti mīlu un kas ir bijis manas dzīves sastāvdaļa vairāk nekā 30 gadu garumā. Tas nav viegls lēmums. Man ir grūti atgriezties, īpaši fiziski, tur, kur tu esi bijis piederīgs tik ilgu laika posmu," savā paziņojumā norāda 34 gadus vecais Bagdatis, kurš savulaik ar savu emocionālo sniegumu iekaroja līdzjutēju sirdis.

Bagdata karjeras augstākais punkts bija 2006. gads, kad viņš sensacionāli tika līdz Austrālijas čempionāta finālam, kurā gan četros setos piekāpās Rodžeram Federeram. 2006. gada sezonas turpinājumā Bagdatis tika arī līdz Vimbldonas pusfinālam, piekāpjoties Rafaelam Nadalam.

Lai gan Bagdatim karjerā bija kāpumi un kritumi, 12 gadus pēc kārtas viņš spēja noturēties pasaules ranga TOP 100. Karjeras laikā augstākā līmeņa turnīros viņš guvis 348 uzvaras un piedzīvojis 273 zsudējumus. Bagdatis izcīnījis četru ATP turnīru titulus, bet finālos spēlējis 14 reizes.

"Prāts gan saka, lai es turpinu, bet ķermenis neļauj vairs speļēt tik augstā līmenī, kā vēlos. Īpaši pēdējie divi gadi man bijuši ļoti smagi, cīnoties ar traumām un sāpēm," iemeslus neslēpj Bagdatis. "Turklāt man ir burvīga sieva, divas meitas, un mums gaidām trešais bērniņš, tāpēc būšu tikai priecīgs, ka spēšu vairāk laika pavadīt kopā ar viņiem."

2003. gada junioru ranga pirmā rakete Bagdatis ir precējies ar kādreizējo tenisisti Karolīnu Spremu.

"Lai gan saku ardievas sportam kā profesionāls tenisists, esmu gatavs dzīves grāmatas nākamajai lappusei – tenisā palikšu un darbošos dažādās jomās, tā kā nekur no profesionālā tenisa aprites nepazudīšu," piebilst Kipras tenisists.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!