Latvijas Tenisa savienības (LTS) ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks noraidījis jaunās tenisistes Kamillas Bartones pārmetumus par atbalsta trūkumu, kura dēļ viņa varētu pārstāvēt Vācijas tenisa izlasi, portālu "Delfi" informēja LTS.

Jau vēstīts, ka Bartone lūko iegūt Vācijas pilsonību un pauda neapmierinātību ar Latvijas LTS darbu, kas viņai nespējot nodrošināt pietiekamu atbalstu. Spēlētāja jau iepriekš pauda viedokli, ka nav apmierināta ar savu lomu Latvijas izlasē, kā dēļ viņa nemaz neizskatīja iespēju šogad trenēties kopā ar vadošajām pašmāju sportistēm.

"Latvijas Tenisa savienība (LTS) vienmēr augsti vērtē un jūt līdzi Latvijas jauno tenisistu sasniegumiem. Mēs ticam, ka sportisti ir vieni no galvenajiem, kas nes savas valsts vārdu pasaulē, un, protams, mums, Tenisa savienībai, rūp Latvijas sporta nākotne, tāpēc darām visu iespējamo, lai sportisti justos labi un visiem tiek nodrošināts līdzvērtīgs atbalsts, savienības iespēju robežās. Kamillas Bartones publiski paustais izteikums ir absolūti nepatiess un tieši tādēļ mums kā savienībai jo īpaši nepatīkams," LTS preses dienests citē Lejnieka teikto. "Kamilla ir jauna un talantīga tenisiste, kurai 2018. un 2019. gadā Latvijas Tenisa savienība izteica piedāvājumu pārstāvēt Latvijas sieviešu izlasi Federāciju kausā, kas paredzēja arī finansiālo atbalstu. Uz šo piedāvājumu divus gadus pēc kārtas esam saņēmuši atteikumu. LTS sadarbībā ar Starptautisko Tenisa federāciju (ITF) nodrošināja atbalstu, kas bija nepieciešams dažādiem turnīriem."

"Šajā gadījumā Kamillas pieņemtais lēmums turpināt savu karjeru Vācijā ir viņas personīgā izvēle un, visticamāk, nav saistīta ar minētajiem apstākļiem. Mēs novēlam viņai veiksmi un izdošanos, pieņemot jaunos izaicinājumus," noslēdza Lejnieks.

Bartone līdz šim demonstrējusi gana atzīstamu sniegumu junioru turnīros. Vienspēlēs viņa piedalījusies "US Open" un Austrālijas atklātā čempionāta ceturtdaļfinālos, bet šogad viņa Austrālijā sasniedza pusfinālu dubultspēlēs. Dubultspēlēs viņa pērn tika kronēta par "US Open" čempioni, kā vienreiz spēlēja Vimbldonas turnīra finālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!