Foto: PantherMedia/Scanpix
Vīriešu tenisa sezonas noslēguma turnīra - "ATP World Tour Finals" - galvenā balva turpmāk tiks saukta bijušā Tenisa profesionāļu asociācijas (ATP) prezidenta Breda Drjūeta vārdā.

Kādreizējais tenisists Drjūets maijā mira 54 gadu vecumā pēc ilgas cīņas ar neārstējamu slimību.

Šobrīd notiekošā Vimbldonas turnīra laikā ATP amatpersonas un vairāki spēlētāji, ieskaitot ranga līderi Novāko Džokoviču, valkā melnus apsējus ar Drjūeta iniciāļiem uz tā.

Ieņemamajā amatā Drjūets atradās kopš 2012.gada janvāra, bet līdzjūtību viņam izteikušas daudzas lielākās vīriešu tenisa zvaigznes.

Jau janvārī pēc amiotropiskās laterālās sklerozes (ALS), ko sauc arī par Lū Gēriga slimību, atklāšanas Drjūets paziņoja, ka atkāpsies no amata, tomēr turpināja ieņemt to līdz aizstājēja atrašanai.

Savas tenisista karjeras laikā pagājušā gadsimta astoņdesmitajos gados Drjūets uzvarēja divos ATP turnīros, bet pēc kļūšanas par organizācijas prezidentu viņš panāca ievērojamu naudas balvu kāpumu spēlētājiem.

Lū Gēriga slimība jeb ALS iespaido nervu šūnas smadzenēs un mugurkaulā. Smadzenes slimības laikā necieš, taču cilvēks nespēj vairs kontrolēt muskuļu darbību un praktiski ir paralizēts. Pēc tās atklāšanas parasti cilvēki nenodzīvo ilgāk par 3-5 gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!