Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Pasaules tenisa zvaigznei Simonai Halepai no Rumānijas prestižā ASV atklātā čempionāta jeb "US Open" laikā bijušas pozitīvas dopinga analīzes, tāpēc viņa šobrīd uz laiku diskvalificēta, paziņojusi Starptautiskā Tenisa integritātes aģentūra.

Halepai analīzēs konstatēts pretanēmijas medikaments "Roxadustat", un tas spēj uzlabot sportista spējas un ir iekļauts aizliegto vielu sarakstā.

Arī 31 gadu vecā Halepa ir lietas kursā par notikušo un savos sociālajos tīklos jau paziņojusi, ka cīnīsies par taisnību.

"Ar šodienu sākas mans grūtākais mačs dzīvē: cīņa par taisnību. Esmu informēta, ka manās analīzēs konstatēta "Roxadustat" klātbūtne ļoti mazā apmērā - tas ir lielākais šoks, kādu jebkad esmu piedzīvojusi," akcentēja sportiste.

"Visas savas karjeras laikā ne reizi neesmu domājusi par krāpšanos, jo tas ir pilnīgi pretēji manām vērtībām, ko esmu apguvusi. Sastopoties ar šādu negodīgu situāciju, jūtos pilnībā apjukusi un nodota," pauda Halepa. "Cīnīšos līdz galam, lai pierādītu, ka apzināti neesmu lietojusi aizliegtas vielas, un manī ir ticība, ka agrāk vai vēlāk patiesība nāks gaismā."

Halepa uzsvēra, ka šajā gadījumā runa nav par naudu, bet gan cieņu un mīlestību pret tenisu.

Rumānijas tenisiste karjeras laikā ieguvusi divas "Grand Slam" trofejas, bet visā karjerā kopumā triumfējusi 24 WTA turnīros. Viņa laika posmā no 2017. līdz 2019. gadam 64 nedēļas bija pasaules pirmā rakete.

Šobrīd viņa WTA rangā atrodama devītajā vietā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!