ATP ranga pirmās un otrās vietas īpašnieki spānis Rafaels Nadals un Serbijas tenisists Novāks Džokovičs kopā ar citām tenisa zvaigznēm piedalīsies labdarības futbola mačā, lai saziedotu naudu zemestrīcē un cunami cietušajai Japānai.

Futbola spēle notiks ASV pilsētā Maiami un tenisa zvaigznes labdarības spēlē spēkosies ar ASV otrās divīzijas futbola čempionāta komandu Fortloderdeilas "Strikers".

Saziedotā nauda tiks nodota Amerikas Sarkanā Krusta organizācijai, kas to iztērēs, palīdzot Japānai.

"Esmu ļoti noraizējies par cilvēkiem Japānā un domāju, ka tas ir vienīgais veids, kā varam palīdzēt tiem, kuriem palīdzība nepieciešama," teica Džokovičs. "Es ļoti ceru redzēt pasākumā visus Maiami līdzjutējus."

Mačā piedalīsies arī Lielbritānijas tenisists Endijs Marejs un japānis Kei Nišikori.

Vēl futbola mačā piedalīsies arī francūzis Rišārs Gaskē, spāņi Davids Ferrers, Fernando Verdasko un Felisiano Lopess, serbs Viktors Troickis, austrietis Jirgens Melcers un kiprietis Markoss Bagdatis.

Kā ziņots, pēc aizpagājušās nedēļas piektdienā notikušās 8,9 balles stiprās zemestrīces un tai sekojošā cunami tika atcelti vairāki svarīgi sporta pasākumi, ieskaitot Japānas futbola izlases pārbaudes spēles ar Melnkalni un Jaunzēlandi.

Tāpat Japānas Slidošanas federācija atteicās rīkot pasaules čempionātu daiļslidošanā.

Joprojām aktuāls ir jautājums par Japānas izlases piedalīšanos Amerikas kausa izcīņas jeb "Copa America" turnīrā, kas laikā no 1. līdz 24.jūlijam risināsies Argentīnā.

Savukārt šonedēļ Starptautiskā Tenisa federācija (ITF) pārcēla Federāciju kausa turnīra otrās pasaules grupas izslēgšanas spēli starp Japānas un Argentīnas tenisistēm.

Sākotnēji mačs bija paredzēts 16. un 17.aprīlī Tokijā, taču to izlēma pārcelt uz jūliju.

Tāpat atcelts 17.aprīlī paredzētais Nagano pilsētas maratons, kā arī pārcelts pasaules motošosejas čempionāta trešais posms, kuram 24.aprīlī bija plānots notikt Motegi trasē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!