Foto: AFP/Scanpix
Krievu tenisiste Anna Čakvetadze jau trešajā turnīrā pēc kārtas zaudē samaņu, taču ārsti pārbaudēs nekādas novirzes nav konstatējuši, ziņo krievu mēdiji.

Otrdien Čakvetadze noģība kortā WTA turnīrā Štutgartē, 1/16 fināla mačā pret čehieti Suzanu Kucovu, kad tenisistes bija pavadījušas laukumā gandrīz divas stundas un rezultāts bija 6:1, 5:7, 4:4. Analogas situācijas ar 24 gadus veco sportisti bijušas turnīros Dubaijā februārī un Indianvelsā martā, raksta "Sport Ekspress".

Sportistes tēvs pastāstījis, ka ārstiem nav izdevies konstatēt jebkādas novirzes vai problēmas.

"Te ir sapulcējies ārstu konsīlijs, taču es neesmu pārliecināts, ka izdzirdēšu no viņiem kaut ko jaunu," saka Džamils Čakvetadze. "Visi saka vienu un to pašu – Anna ir vesela, varat vest viņu mājās. Sirds viņai ir kārtībā, asins analīzes arī. Vēl noskenēja smadzenes – ārsts, kas veica šo procedūru, teica, ka nekādu noviržu no normas neesot."

Sportistes tēv pastāstīja, ka medicīniskās pārbaudes ģimene ir veikusi ASV, Krievijā, un tagad arī Vācijā.

"Visur saka vienu un to pašu – viss ir kārtībā. Taču tā nemēdz būt! Kāpēc mana meita zaudē samaņu tieši kortā?" satraukts ir tenisistes tēvs. "Nesen ārsti izrakstīja Annai īpašus gumijotus legingus, kas ļauj asinīm labāk cirkulēt pa vēnām. Viņa arī te tos nēsāja. Bet šodien ārste teica, ka tas nav jādara un aizsūtīja viņu uz smadzeņu skenēšanu. Ir jānoskaidro, kāpēc ir šie ģīboņi. Vai tas ir ārstējams vai arī ir vērts pabeigt karjeru?"

Čakvetadze savulaik WTA rangā bija pacēlusies līdz piektajai pozīcijai, bet jaunākajā sarakstā ir 50. vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!