Foto: Publicitātes foto
Latvijas tenisiste Darja Semeņistaja sestdien jau otro reizi nedēļas laikā sasniedza Starptautiskās Tenisa federācijas (ITF) Prokupljes W-15 sērijas vienspēļu turnīra finālu.

Semeņistaja (WTA 1163.) pusfinālā ar 6-1, 6-3 pārliecinoši uzvarēja Serbijas pārstāvi Janu Bojoviču (WTA 1029.), kurai iepriekš izdevās pārvarēt kvalifikāciju.

Par iekļūšanu finālā viņa nopelnīja sešus WTA ranga punktus. Arī iepriekšējā nedēļā Semeņistaja spēlēja Prokupljē un izcīnīja savu pirmo ITF vienspēļu turnīra uzvarētājas titulu, kā arī nopelnīja desmit WTA ranga punktus.

Finālā, kas paredzēts svētdien, viņai, visticamāk, būs jātiekas ar vēl vienu Serbijas tenisisti Natāliju Seniču, kura WTA rangā neatrodas un turnīrā startē ar īpašo ielūgumu.

Ceturtdaļfinālā Latvijas tenisiste ar 6-3, 6-4 uzvarēja Jekaterinu Reingoldu no Krievijas (WTA 1079.), kurai iepriekš bija izdevies pārvarēt kvalifikāciju.

Trešdien pirmajā kārtā Semeņistaja ar 7-6 (7:3), 4-6, 6-0 pieveica ar sesto numuru turnīrā izsēto spānieti Anu Lantigvu de la Nuesu (WTA 649.). Pēc tam otrajā kārtā viņa ar 6-3, 6-4 uzvarēja francūzieti Selēnu Janicijeviču (WTA 704.).

Tikmēr piektdien dubultspēļu turnīra pusfinālā Semeņistaja pārī ar Krievijas tenisisti Mariju Bondarenko ar 3-6, 1-6 piekāpās favorītēm Karola Patričia Beženaru (Rumānija)/Viktorija Dema (Ukraina).

Ceturtdaļfināla pārvarēšana Semeņistajai devusi četrus WTA dubultspēļu ranga punktus.

Latvijas/Krievijas pāris pirmajā kārtā otrdien ar 6-4, 6-2 pārspēja mājinieci Draginju Vukoviču un Bulgārijas tenisisti Jūliju Stamatovu, kuras turnīrā bija izliktas ar ceturto numuru. Otrajā kārtā Semeņistaja/Bondarenko ar 6-4, 6-2 apspēlēja Rumānijas duetu Alezija Beatriče Cuka/Andrēa Velča.

Iepriekšējā nedēļā pārī ar šo pašu tenisisti Semeņistaja pārvarēja pirmo kārtu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!