Foto: Publicitātes foto
Latvijas tenisiste Darja Semeņistaja svētdien otro reizi divu nedēļas nogaļu laikā uzvarēja Starptautiskās Tenisa federācijas (ITF) Prokupljes W-15 sērijas vienspēļu turnīra finālā.

Semeņistaja (WTA 1163.) finālā ar 6-0, 6-2 sagrāva Serbijas tenisisti Natāliju Seniču, kura WTA rangā neatrodas un turnīrā startē ar īpašo ielūgumu.

Par uzvaru finālā viņa nopelnīja desmit WTA ranga punktus. Arī iepriekšējā nedēļā Semeņistaja spēlēja Prokupljē un izcīnīja savu pirmo ITF vienspēļu turnīra uzvarētājas titulu.

Jau ziņots, ka pirmajā kārtā Semeņistaja ar 7-6 (7:3), 4-6, 6-0 pieveica ar sesto numuru turnīrā izsēto spānieti Anu Lantigvu de la Nuesu (WTA 649.) un otrajā kārtā ar 6-3, 6-4 uzvarēja francūzieti Selēnu Janicijeviču (WTA 704.).

Ceturtdaļfinālā ar 6-3, 6-4 tika uzvarēta Krievijas Tenisa federācijas (FTR) pārstāve Jekaterina Reingolda (WTA 1079.), kurai iepriekš bija izdevies pārvarēt kvalifikāciju, bet pusfinālā Latvijas tenisiste ar 6-1, 6-3 pārspēja Serbijas pārstāvi Janu Bojoviču (WTA 1029.), kurai iepriekš izdevās pārvarēt kvalifikāciju.

Tikmēr piektdien dubultspēļu turnīra pusfinālā Semeņistaja pārī ar FTR pārstāvi Mariju Bondarenko ar 3-6, 1-6 piekāpās turnīra favorītēm – Karolai Patričiai Beženaru (Rumānija) un Viktorijai Demai (Ukraina).

Ceturtdaļfināla pārvarēšana Semeņistajai deva četrus WTA dubultspēļu ranga punktus.

Latvijas/Krievijas pāris pirmajā kārtā otrdien ar 6-4, 6-2 pārspēja mājinieci Draginju Vukoviču un Bulgārijas tenisisti Jūliju Stamatovu, kuras turnīrā bija izliktas ar ceturto numuru. Otrajā kārtā Semeņistaja/Bondarenko ar 6-4, 6-2 apspēlēja Rumānijas duetu Alezija Beatriče Cuka/Andrēa Velča.

Iepriekšējā nedēļā pārī ar šo pašu tenisisti Semeņistaja pārvarēja pirmo kārtu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!