Foto: Publicitātes foto
Latvijas tenisiste Darja Semeņistaja svētdien Serbijā izcīnīja uzvaru Starptautiskās Tenisa federācijas (ITF) Prokupljes W-15 sērijas vienspēļu turnīra finālā.

Semeņistaja (WTA 1163.) finālā ar 6-2, 2-6, 6-3 uzvarēja francūzieti Alisi Robu (WTA 691.), kura turnīrā bija izlikta ar septīto numuru.

Latvijas tenisiste iepriekš karjerā vēl ne reizi nebija uzvarējusi ITF vienspēļu turnīrā un par šo sniegumu nopelnīja desmit WTA ranga punktus.

Iepriekš Semeņistaja ITF raudzes sacensībās nebija tikusi tālāk par ceturtdaļfinālu. Zīmīgi, ka pērn Monastiras W-15 vienspēļu turnīra ceturtdaļfinālā Semeņistaja francūzietei zaudēja divos setos.

Pusfinālā Latvijas tenisiste ar 6-3, 6-0 sagrāva spānieti Anu Lantigvu de la Nuesu (WTA 649.). Pirmajā vienspēļu turnīra kārtā Semeņistaja ar 6-2, 6-2 uzvarēja Jasmīni Mansurī no Francijas (WTA 812.), otrajā ar 6-4, 6-3 pieveica itālieti Annu Turati (WTA 599.), kura turnīrā bija izlikta ar otro numuru, bet ceturtdaļfinālā ar 6-0, 6-2 sagrāva rumānieti Ionnu Gasperu (WTA 673.).

Dubultspēļu turnīrā Semeņistaja pārī ar Krievijas tenisisti Mariju Bondarenko otrajā kārtā ar 4-6, 4-6 piekāpās mājiniecei Draginjai Vukovičai un Robai.

Ceturtdaļfināla sasniegšana Semeņistajai devusi vienu WTA dubultspēļu ranga punktu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!