Foto: stock.xchng
Latvijas tenisiste Madara Straume trešdien izcīnīja uzvaru Somijas pilsētā Tamperē notiekošā ITF 10 000 sērijas turnīra vienspēļu pamatsacensību pirmās kārtas mačā, tiekot pie pirmā vienspēļu ranga punkta karjerā.

16 gadus vecā Straume, kura pašlaik neatrodas ne WTA vienspēļu, ne dubultspēļu rangā, pamatsacensību pirmās kārtas mačā ar rezultātu 6-1, 6-4 pārliecinoši uzvarēja krievieti Diānu Ševčenko, kura pārvarēja kvalifikāciju, bet WTA rangā vēl nav iekļuvusi.

Lai iekļūtu WTA rangā, tenisistēm punkti jānopelna vismaz trijos turnīros vai arī jātiek pie vismaz desmit punktiem vienā turnīrā.

Otrajā kārtā Straume sacentīsies ar francūzieti Amadīnu Kazo, kura izlikta ar septīto numuru, bet pašlaik WTA rangā atrodas 779.pozīcijā.

Vienspēļu sacensības Straume uzsāka no kvalifikācijas. Pirmajā kārtā jaunā latviete ar 7-6 (7:3), 6-2 pārspēja krievieti Alīnu Zolotarjovu, bet izšķirošajā, otrajā cīņā ar 6-2, 5-7, 7-6 (9:7) saspringtā duelī uzvarēja ar pirmo numuru izlikto Nikolu Horakovu no Čehijas, kura WTA rangā atrodas 957.pozīcijā, un kvalificējās pamatsacensībām.

Kā ziņots, otrdien Straume pārī ar polieti Paulīnu Čarniku pārvarēja arī dubultspēļu pamatsacensību pirmo kārtu. Speciālo ielūgumu jeb "wild card" saņēmušās sportistes ar 6-3, 6-4 pieveica zviedrietes Sandru Romu un Evelīnu Virtanenu.

Par pirmās kārtas pārvarēšanu Straume saņēmusi arī vienu WTA dubultspēļu ranga punktu.

Dubultspēļu WTA rangā Straume pirmoreiz iekļuva pērn, tomēr šī mēneša sākumā viņa zaudēja vietu tajā, jo gada laikā nebija izcīnījusi jaunus punktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!