Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Tenisisti, kuri Austrālijā nākamgad būs ieradušies uz sezonas pirmo "Grand Slam" turnīru, treniņus drīkstēs aizvadīt ar atrodoties karantīnā, ziņo sacensību organizatori.

Austrālijas Tenisa federācija (TA) ziņo, ka Viktorijas štata vadība sniegusi organizatoriem atļauju nodrošināt treniņu apstākļus tiem sportistiem, kuri pēc ierašanās Austrālijā nav vēl izcietuši 14 dienu karantīnu.

Plānots, ka sezonas pirmais "Grand Slam" Austrālijā notiks 18.-31.janvārī.

Jau trešdien Viktorijas štata vadība apliecināja, ka turnīrs Austrālijā drīkstēs notikt, taču tā norise, visticamāk, gaidāma nedēļu līdz divas vēlāk.

Tāpat zināms, ka spēlētājiem pēc ierašanās obligāti būs jādodas karantīnā.

Vietējais laikraksts "Age", atsaucoties uz situācijai tuvu stāvošu personu, ziņo, ka organizatori būs tiesīgi treniņos ļaut piedalīties visiem tenisistiem, tomēr tiem nāksies ievērot stingru Covid-19 protokolu.

Līdzīgu aicinājumu iepriekš pauda ranga pirmais numurs serbs Novaks Džokovičs, kamēr Krievijas pārstāvis Daniils Medvedevs uzsvēra, ka pēc divu nedēļu būšanas viesnīcas istabiņā, doties kortā ir neprāts.

Piektdien apritējušas 28 dienas, kad Melburnā pēdējo reizi kādam cilvēkam noteikta saslimšana ar Covid-19.

Jau iepriekš bija zināms, ka Covid-19 pandēmijas radīto ierobežojumu dēļ Austrālijā nākamgad tenisa turnīri nenotiks Brisbenā, Adelaidā, Sidnejā un Pērtā. Tā vietā visi sezonas pirmie turnīri paredzēti Viktorijas štatā.

Austrālijas prese arī mēļo, ka nākamgad nenotiks pērn debiju piedzīvojušais "ATP Cup", taču WTA un ATP sezonas noslēguma turnīri notiks pēc iepriekšējā plāna. ATP šīs baumas vēl nav komentējusi.

Covid-19 radītās pandēmijas dēļ šosezon tika atcelts prestižais Vimbldonas turnīrs, bet atlikušie divi "Grand Slam" - "US Open" un Francijas atklātais čempionāts - notika vēlāk nekā ierasts.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!