Foto: PantherMedia/Scanpix
Latvijas tenisists Miķelis Lībietis sestdien triumfēja Sāremā salā notikušajā Kuresāres "Future" sērijas turnīra vienspēļu sacensībās, tiekot pie pirmā šāda veida titula savā karjerā.

Lībietis, kurš šobrīd ATP vienspēļu rangā ieņem 1455.vietu, dramatiskā finālmačā ar 6-7 (2:7), 7-6 (7:3), 7-6 (9:7) uzveica igauņu tenisistu Vladimiru Ivanovu, kurš sacensībās bija izlikts ar pirmo numuru un ATP rangā ieņem 430.vietu.

Izšķirošā seta taibreikā pirmajās četrās izspēlēs uzvarēja serves uzņēmēji, kas nozīmēja, ka rezultāts saglabājās neizšķirts 2:2, tomēr brīdi vēlāk pēc Lībieša dubultkļūdas viņš jau nokļuva iedzinējos ar 2:4. Tomēr Latvijas tenisists ātri ne tikai pārnāca izlīdzinājumu, bet arī pārņēma vadību ar 6:4, kas deva divas mačbumbas.

Lībietis neizmantoja ne mačbumbu pie savas serves, ne arī pretinieka serves un rezultāts kļuva neizšķirts 6:6. Turpinājumā vienu mačbumbu ieguva arī Ivanovs, tomēr Lībietis to atspēlēja un triumfēja taibreikā ar rezultātu 9:7, kas deva latvietim pirmo titulu karjerā.

Par titula izcīnīšanu Lībietis nopelnīja 18 ATP ranga punktus.

Kā ziņots, pirms tam pirmajā kārtā Lībietis ar 6-3, 6-2 pieveica krievu Konstantīnu Gerlahu (ATP rangā 1296.pozīcija), bet otrajā kārtā ar 6-2, 6-2 pārspēja ukraini Ivanu Aņikanovu, kurš bija izlikts ar sesto numuru, bet rangā atrodas 807.vietā.

Savukārt ceturtdaļfinālā Lībietis ar 4-6, 6-3, 6-4 uzvarēja ATP rangā 1160.vietu ieņemošo krievu Aleksandru Žurbinu, bet pusfinālā ar rezultātu 6-4, 7-6 uzveica Matiasu Buržē no Francijas, kurš pasaules rangā atrodas 463.vietā, bet turnīrā bija izlikts ar otro numuru.

Pagājušajā nedēļā Lībietis, kurš ATP dubultspēļu rangā šobrīd atrodas 1316.pozīcijā, pārī ar igauni Markusu Kerneru (bez vietas ATP dubultspēļu rangā) triumfēja Igaunijas pilsētā Tallinā notikušā "Future" sērijas turnīra dubultspēļu sacensību finālā.

Abi piedalījās arī Sāremā notiekošā turnīra dubultspēļu sacensībās, bet zaudēja jau pirmajā kārtā.

Līdz ar to Lībietis pie ATP dubultspēļu ranga punktiem netika.

Divdesmit vienu gadu vecais Lībietis līdz tam bija izcīnījis vienu ITF dubultspēļu titulu - 2010.gadā Grieķijas pilsētā Iraklijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!