Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Latvijas jaunais tenisists Kārlis Ozoliņš pirmdien, 27. janvārī, sasniedza Austrālijas atklātā čempionāta juniora vienspēļu sacensību astotdaļfinālu, otrās kārtas mačā ar 6-3, 6-4 uzvarot itāli Luku Nardi.

Ozoliņš turnīrā izlikts ar 12. numuru un tagad astotdaļfinālā tiksies ar šveicieti Leandro Rīdi, kurš izlikts ar sesto numuru.

Ozoliņš septītajā geimā izmantoja savu vienīgo breikbumbu pirmajā setā, pārvsaru nosargājot un svinot uzvaru ar 6-4. Arī otrajā setā Ozoliņam bija tikai vien breikbumba un to viņš izmantoja, bet pretinieks mača gaitā tā arī netika ne pie vienas breikbumbas.

17 gadus vecais Ozoliņš pērn debitēja "Grand Slam" junioru sacensībās, "US Open" piedzīvojot zaudējumu pirmajā kārtā. Tagad "Australian Open" viņš ticis pie pirmajām divām uzvarām "Grand Slam" junioru turnīros.

Ozoliņš ir vienīgais Latvijas tenisists, kurš turpina cīņas vienspēlēs junioru sacensībās, jo juniorēm šoreiz pirmo kārtu nespēja pārvarēt Kamilla Bartone un Datja Semeņistaja.

Ozoliņš piedalās aŗi dubultspēlēs, kur viņš startē kopā ar poli Mikolaju Lorensu. Šim duetem otrdien otrajā kārtā jātiekas ar austrāliešiem Keisiju Holu un Kūperu Vaitu.

"Australian Open" dubultspēlēs juniorēm pirmo kārtu pirmdien pārvarēja Bartone, kura ar čehieti Lindu Frihvirtovu ir sacensību galvenās favorītes. Ar pirmo numuru izliktais Latvijas/ Čehijas duets pirmajā kārtā pieveica krievieti Ēriku Andrejevu un Amarni Banksu no Lilebritānijas. Pirmajā setā ar 6-4 uzvarēja Bartone/ Frihvirtova, bet otrajā setā pretinieces revanšējās ar 6-3. Junioru dubultspēlēs izšķirošajā setā tiek aizvadīts "tie break" un tajā ar 10:6 pārāks bija Latvijas/ Čehijas duets.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!