Foto: AP/Scanpix

Pēdējā laikā pasaules sporta mediji pievērsušies Latvijas labākā tenisista Ernesta Gulbja asprātību aprakstīšanai. Tomēr arī daudzi citi tenisa pasaules cilvēki nav uz mutes krituši, norāda portāls "Bleacher Report".

Turklāt, kā pierāda šajā rakstā minēto sportistu un komentētāju skaits, tad joko teju visi. Iepazīstinām ar 13 lielākajiem kortu jokdariem:

Mēdz nopietni pajokot

Bads Kolinss ir tenisa žurnālists ar stāžu, kura viedokli tenisa pasaulē ļoti ciena.

Par spīti tam, cik nopietni un pamatoti ir viņa spēļu un spēlētāju vērtējumi, viņa mājaslapā atrodama sadaļa, kas nebūt nav tik nopietna. Tajā slavenais žurnālists atklājis vairākus paša piešķirtos apzīmējumus slaveniem tenisistiem, kurus pats arī bieži izmanto.

Tā, piemēram, Rodžers Federers iemantojis apzīmējumu "šveicietis, kurš neprot netrāpīt". Tikmēr Marija Šarapova tiek saukta par "Sibīrijas sirēnu". Markos Magdatis, viņaprāt, ir "Kipras ciklons", bet Gaels Monfils - "lēkājošais Džeks Bulta". Savukārt brāļi Bobs un Maiks Braieni viņa komentāros regulāri tiek saukti par "identiskajiem iebiedētājiem".

Labāk parunā par basketbolu


Foto: AFP/Scanpix

Tenisists Tomijs Hāss dzīvē ir pieredzējis vairākus nopietnus pārbaudījumus, tostarp daudzus smagus ievainojumus, tomēr tas viņam nav liedzis uz dzīvi skatīties ar smaidu.

Viņš ir pazīstams ar savām nenopietnajām intervijām, kurās tenisists dažkārt nupat aizvadītās spēles vietā labprāt runā par muļķīgajiem ātruma ierobežojumiem uz ceļiem brīžos, kad viņš pa šoseju gribētu "lidot". Tāpat, jautāts par spēli, viņš reiz stāstījis nevis par žurnālistus interesējošo tenisa maču, bet dzīvīgi aprakstījis kādu basketbola spēli, ko nesen aizvadījis ar saviem draugiem.

Kādā intervijā viņš atklāja, ka drīzumā dosies vērot komiķa Glena Veinera uzstāšanos un, lai gan viņš pasaules rangā ierindojoties 391. vietā, profesionālais tenisists uzskata, ka var viņu pārspēt. Tiesa, netika precizēts par kādu rangu vispār ir runa.

Spēlē par prieku biļešu pircējiem


Foto: Mavrix/Scanpix

Vairākkārtējais "Grand Slam" uzvarētājs Džimijs Konorss izbaudīja savu nodarbošanos un to arī vienmēr varēja redzēt. Viņš tiek uzskatīts par vienu no visu laiku harizmātiskākajiem un uzjautrinošākajiem tenisistiem, kādu tenisa pasaule ir pieredzējusi.

Viena viņa izteiktā frāze 1991. gada "US Open" laikā pat ir kļuvusi leģendāra - "Šis ir tas par, ko viņi [skatītāji] ir samaksājuši. Šis ir tas, ko viņi grib."

Stingrs dzīvē, vaļīgs internetā

Niks Boletjēri ir viens no pasaules labākajiem tenisa treneriem pasaulē. Viņš ir skolojis daudzas pirmās raketes un "Grand Slam" čempionus.

Vienlaikus viņš ir arī pazīstams sporta pasaules jokdaris. Turklāt pasaule Boletjēri jokošanu ir iepazinusi viņa "Twitter" ierakstu dēļ.

Piemēram, reiz viņš izbrīnīts rakstījis: ""Tiffany" [dārglietu veikalu tīkls] neļauj Marijai paturēt auskarus arī pēc spēļu beigām? Ja es būtu viņu vietā, es Mariju ietērptu dārgakmeņos no galvas līdz papēžiem un skatītos, kā cenas trīskāršojas." Citkārt viņš Jeļenai Jankovičai tīklā draudzīgi norādījis, ka jaunā Kalifornijas māja nav lēts prieks, un ir jāturpina uzvarēt. Viņam pieder arī spārnotais teiciens: "Cik labi, ka mēs nespējam lasīt Endija Mareja lūpas!"

Sporta pasaules filozofs ar acenēm


Foto: AFP/Scanpix

Janko Tipsarevičs ir smieklīgs vairāku iemeslu dēļ - viņš ir aizrāvies ar dažādiem filozofiskiem tetovējumiem, jocīgajām saulesbrillēm, kurs reti tiek noņemtas pat ēnainās dienās, un balto cinka oksīda kārtu uz deguna ikreiz, kad parādās kaut mazākā saulīte.

Arī viņš kļuvis populārs "Twitter" čivinātājs, kurš dažkārt savas privātās pārdomas jauc ar uzrunām draugiem un ziņām visiem faniem. Lūk daži piemēri:

"Rīt otrais Sjūzenas Lenglenas kortā. Mīlu to laukumu. Jāskatās, vai arī viņš mani mīl... ;)"

"ASV Starbucks strādājošie ir 27 reizes ātrāki kā viņu Eiropiešu kolēģi... Kas par lietu?..."

"Nav nozīmes, cik pieēdies esmu, ja redzu TV cilvēkus ēdam picu, es arī gribu sevi piebāzt."

Visa dzīve viens rotaļu laukums


Foto: RIA Novosti/Scanpix

Savukārt Serēna Viljamsa ir viena no smieklīgākajām sievietēm tenisa pasaulē. Viņa mēdz gan sarkastiski atbildēt uz žurnālistu jautājumiem, gan paķert uz zoba savus draugus, gan kacināt skatītājus turnīru laikā.

Piedāvājam dažus no viņas izteicieniem:

"Esmu izsalkusi, bet nevēlos piepūlēt sevi ēdot."

"Man ar Tediju [rotaļu lācīti] ir kārtējā Zelta meiteņu nakts. Jup, jup."

"Saldējuma mašīna un virtuļu mašīna. Tikai Losandželosā!"

Īstā Viljamsu ģimenes jokdare


Foto: AFP/Scanpix

Venusa Viljamsa vismaz kortā ir daudz nopietnāka par savu māsu, bet  "Twitter" ieraksti atklāj, ka dziļi iekšā arī otrai māsai mīt nedaudz sarkastisks jokošanas velniņš:

"Vakar bija ģimenes tikšanās. Katram pašam aiz sevis bija jānovāc galds un jāmazgā savi trauki. Neviens nespēja paredzēt, to kas sekoja pēcāk."

"Tas ir briesmīgi, ja tu nevari justies droši pat pats savā mājā...ja tavu telefonu var nozagt jebkurš (@serenawilliams). Brutāli!"

"Labrīt. Man ir labas nojautas par šodienu. Nedomāju, ka darba nedēļa būtu jāsāk līdz pat otrdienai."

Foto: AFP/Scanpix

Vēl viens tenisa pasaules jokupēteris ir Rodžers Federers, kurš nebaidās pasmieties arī pats par sevi. Viņš ir piedalījies vairākās reklāmu kampaņās, kurās tas ir redzams.

Piemēram, "Lindt Lindor Truffles" reklāmā viņu aiztur lidostas apsardze, jo viņa soma ir pārkrauta ar šokolādes konfektēm (video).

Citā viņš kā aktieris tēlo terapeitu, kurš palīdz tenisistam, kurš atkopjas pēc traumām. Savukārt "NetJets" reklāmā Federers pa skrejceļu ratiņos velk visas savas "Grand Slam" nopelnītās trofejas.

Smieklīga muļķības dēļ


Foto: AFP/Scanpix

Pieredzējusī tenisiste Martina Navratilova ir pazīstama ar savām, acīmredzami nepārdomātajām frāzēm, kas tādēļ nav mazāk smieklīgas par citu pārdomātajiem satīriskajiem izteicieniem.

Reiz "French Open" viņa tā brīža pirmajai raketei Karolīnai Vozņackai ieteica neuztraukties par citu spēlētāju sasniegumiem, bet tā vietā pašai pacensties cītīgāk. Citkārt viņa izteikusies, ka viņas karjeras noriets ir ilgāks nekā citu tenisistu karjeras. Arī frāze: "Es cenšos koncentrēties uz koncentrēšanos" pieder viņai.

'Petko-dejas' radītāja


Foto: AFP/Scanpix

Jaunā tenisiste Andrea Petkoviča ne visiem tenisa faniem ir pazīstama, bet cītīgākie sporta līdzjutēji ir pamanījuši gan viņas talantu, gan unikālo humorizjūtu.

Pirmo reizi viņu ievēroja 2010. gadā, kad pēc tenisistes katras uzvaras sekoja tā saucamā "Petko-deja" (video).

Turklāt viņi ir arī pašais savs "YouTube" kanāls, kurā viņa labprāt stāsta par sevi, saviem draugiem un spēlēm, saģērbusies spilgtās un dažkārt pat jocīgās drēbēs.

Tenisistus sauc mīļvārdiņos


Breds Gilberts ir vēl viens komentētājs un izbijis tenisists, kurš, būdams profesionāls tenisa spēles eksperts nebaidās sportistus apzīmēt arī visai smieklīgās iesaukās. Lūk, daži no viņa izmantotajiem "mīļvārdiņiem":

Marija Šarapova - "Šazza"

Ivo Karlovičs - "Doktors Ivo"

Karolīna Vozņacka - "Vazza"

Ričards Gaskets - "Dikijs Gaskets"

Smago joku lietpratējs


Foto: AFP/Scanpix

Pēc spēlēm praktiski vienmēr seko intervijas, kurās daudzi sportisti mēdz atkārtot vienas un tās pašas frāzes, citi nopietni skaidrot sasniegumus un kļūdas, bet Endijs Rodiks izceļas ar dzidriem jokiem pat pēc smagiem zaudējumiem.

Reiz pēc smagas spēles ar Rodžeru Federeru viņš visai tēlaini izmetis: "Es viņam metu ar virtuves izlietni, bet viņš aizgāja un piemeklēja vajadzīgo cauruli."

Savukārt, komentējot Novaka Džokoviča veselības problēmas, viņš jautājis: "Kas viņam ir ...mugura un gūžas? ...krampji? ...putnu gripa ..Sibīrijas mēris ...SARS? Nu beidziet, tikai klepus un saaukstēšanās. Vai nu viņš pārāk ātri ieradis zvanīt trenerim vai arī viens no visu laiku drosmīgākajiem cilvēkiem [ja ir drosmīgs atzīt, ka tādu nieku dēļ nespēlēs]."

Arī paralēlā "Twitter" pasaule nav iztikusi bez viņa humora. "Atlantas lidostā esmu spēris jau 50 soļus, bet neredzu ātrās ēdināšanas iestādi. Laikam pasaule iet uz galu," viņš reiz čivinājis.


Smieklīgākais tenisists pasaulē


Foto: RIA Novosti/Scanpix

Neoficiālā "Bleacher Report" izveidotā smieklīgāko tenisa pasaules cilvēku apkopojumā par pašu smieklīgāko izvēlēts Novaks Džokovičs.

Viens no viņa spilgtākajiem talantiem, ja neskaita pašu tenisa spēlēšanu, ir citu tenisistu, piemēram, Rafaela Nadala un Marijas Šarapovas attēlošana. Turklāt viņam tas izdodas ne tikai asprātīgi, bet pat ārkārtīgi precīzi.

Viņš līdzīgi kā Federers mēdz piedalīties arī reklāmas kampaņās, kuru uzņemšanā ir gatavs par sevi pasmieties. Savukārt raidījumā "Bag Check" Džokovičs piekritis ar ne visai labi trenēto balsi pat nedaudz padziedāt serbiski.

Turklāt ar humoru viņš pieiet arī dažādām modes skatēm, kurās mēdz piedalīties pirms turnamentiem un labdarības pasākumiem, uz kuriem tiek aicināts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!