Foto: Reuters/Scanpix
Londonas tiesa saskaņā ar Maksātnespējas likumu izskata 24 apsūdzības pret trīskārtējo Vimbldonas čempionu vācieti Borisu Bekeru.

Bekers tika pasludināts par bankrotējušu 2017.gada jūnijā un pašlaik tiek tiesāts, jo viņš nav atdevis savā īpašumā esošus īpašumus, tostarp deviņas tenisa trofejas un medaļas.

54 gadus vecais vācietis tiesā sacīja, ka ir mēģinājis atmaksāt vairāk nekā trīs miljonus mārciņu (3,6 miljoni eiro) lielo privātās bankas "Arbuthnot Latham" aizdevumu, tostarp pārdodot savu īpašumu Spānijā.

Lēmums par bankrotu tika pieņemts dažas dienas pirms Vimbldonas turnīra, kurā Bekers strādāja Lielbritānijas raidsabiedrībā BBC, kā arī Austrālijas un Japānas televīzijās.

Vācu leģenda atzīst, ka juties "šokēts" un "apmulsis" pēc tam, kad tika pasludināts par bankrotējušu tikai dažas dienas pirms 2017.gada turnīra.

Seškārtējais "Grand Slam" turnīru uzvarētājs sacīja, ka negatīvā publicitāte ir nodarījusi kaitējumu "zīmolam Bekers" un ir apgrūtinājusi viņa spēju sapelnīt pietiekami daudz naudas, lai nomaksātu parādus.

"Kā jūs varat iedomāties, es biju ļoti satriekts par šo faktu, jo tas bija visas pasaules ziņās. Es gāju pa Vimbldonas vārtiem, un visi to zināja. Es biju samulsis, jo biju bankrotējis," sacīja Bekers.

Bekers, kurš tiesā ieradās kopā ar savu pašreizējo partneri Lilianu de Karvalju Monteiru, pirmdien ieradās tiesā, lai sniegtu liecības.

Bijušais pasaules ranga līderis, kuram laiku pa laikam sniegt liecību palīdzēja vācu tulks, noliedz 24 apsūdzības saskaņā ar Maksātnespējas likumu.

Tās ietver deviņus apsūdzības par sporta trofeju un citu apbalvojumu neatdošanu, septiņas par īpašuma slēpšanu, piecas par īpašuma neatklāšanu, divas par īpašuma pārvietošanu un vienu par parāda slēpšanu.

Nenodoto deviņu trofeju skaitā ir divi no trim Vimbldonas vīriešu vienspēļu uzvarētāja kausiem, 1992.gada olimpiskā zelta medaļa dubultspēlē, 1991. un 1996.gada Austrālijas atklātā čempionāta uzvarētāja trofejas, Deivisa kausa trofeja un zelta monēta.

Bez trim uzvarām vienspēlē Vimbldonā un divām Austrālijas atklātajā čempionātā Bekers 1989.gadā svinēja uzvaru arī ASV atklātajā čempionātā, bet "French Open" viņa labākais sasniegums ir trīsreiz sasniegtais pusfināls.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!