Foto: AFP/Scanpix/LETA

Par ASV atklātā tenisa čempionāta uzvarētāju svētdien, 13. septembrī, kļuva austrietis Dominiks Tīms, kurš finālā veica atspēlēšanos un ar 2-6, 4-6, 6-4, 6-3, 7-6 (8-6) pieveica Aleksandru Zverevu no Vācijas.

Tīmam šis ir pirmais “Grand Slam” tituls, ko viņš izcīnīja ar ceturto piegājienu – iepriekšējos trijos finālos austrietis piedzīvoja zaudējumus.

Zverevs droši uzvarēja pirmos divus setus, tomēr Tīms atspēlējās un ar savu trešo mačbumbu izcīnīja titulu. Izšķirošajā setā Zverevs bija vadībā ar 5-3, bet nenosargāja savu servi. Pēc brīža jau ar 6-5 vadībā bija Tīms, tomēr 12. geimā viņš zaudēja savu serves geimu, tādējādi mača likteni bija jāizšķir “tie break” izspēlē. “Tie break” izspēlē Tims bija vadībā ar 6:4, Zverevs atspēlējš un panāca 6:6, bet nākamajās divās izspēlēs pārāks bija austrietis, tiekot pie “US Open” čempiona titula.

Šī bija pirmā reize “US Open”vēsturē, kad vīriešu vienspēļu uzvarētāju bija jānoskaidro “tie break” izspēlē. Tīms ir pirmais tenisists kopš 2004. gada, kurš “Grand Slam” titulu izcīna pēc finālā zaudētiem pirmajiem diviem setiem. “US Open” iepriekšējo reizi kāds tādu atspēlēšanos veica 1949. gadā, kad triumfēja mājinieks Pančo Gonsaless.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!