Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Austrijas tenisists Dominiks Tīms piektdien guva uzvaru Francijas atklātā čempionāta pusfinālā un pirmo reizi karjerā sasniedza kāda "Grand Slam" turnīra finālu.

ATP vienspēļu rangā astotajā vietā esošais Tīms ar rezultātu 7-5, 7-6 (12:10), 6-1 pārspēja Itālijas tenisistu Marko Čekinato, kurš atrodas pasaules ranga 72.pozīcijā.

Pirmajā setā Tīms guva grūtu panākumu, jo tā vidusdaļā viņš zaudēja savu servi un nākamajā geimā nonāca iedzinējos ar 4-5. Tomēr pēc tam viņš atspēlējās, nobreikoja savu pretinieku un guva panākumu setā.

Otrajā setā austrietis guva uzvaru garā taibreikā, bet pēdējā setā neatstāja cerības Čekinato un svinēja panākumu gan izšķirošajā setā, gan arī visā spēlē.

Līdz ar to Tīms pirmo reizi karjerā sasniedza kāda "Grand Slam" turnīra finālu. Iepriekš viņš divus gadus pēc kārtas apstājās "French Open" pusfinālā.

Tikmēr Čekinato uzrādīja savu visu laiku labāko sniegumu "Grand Slam" sacensībās, tiekot līdz pusfinālam. Ceļā līdz tam viņš uzveica tādus spēlētājus kā devītajā vietā esošo beļģi Dāvidu Gofēnu un savulaik ranga līderi, bet šobrīd 22.vietas īpašnieku Novaku Džokoviču no Serbijas.

Čekinato 2016.gadā tika diskvalificēts no tenisa par spēļu sarunāšanu un līdz šī gada "French Open" turnīram ne reizi nebija uzvarējis spēli "Grand Slam" sacensībās.

Savukārt otru pusfināla maču piektdien aizvadīs ranga līderis Rafaels Nadals no Spānijas un argentīnietis Huans Martins del Potro, kurš atrodas ATP ranga sestajā pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!