Foto: Reuters/Scanpix

Kādreizējā planētas pirmā rakete sieviešu tenisā un četru "Grand Slam" titulu īpašniece Kima Klijstersa nākamsezon grasās atgriezties kortā.

2012.gadā Klijstersa otro reizi lika punktu savai karjerai, tomēr tagad 36 gadus vecā tenisiste ir gatava atgriezties profesionālajā tenisā.

Klijstersa 15 gadu vecumā debitēja WTA tūrē, šajā laikā izcīnot 41 titulu, no kuriem četras ir "Grand Slam" trofejas un trīs "WTA Finals" zelta medaļas.

Savas "pirmās karjeras" laikā beļģiete uzvarēja divos WTA sezonas noslēguma turnīros, triumfēja 2005.gada ASV atklātajā čempionātā un 19 nedēļas pēc kārtas bija ranga līdere.

Klijstersa pirmoreiz beidza savu karjeru 2007.gada maijā, jo 23 gadu vecumā nolēma sākt ģimenes dzīvi. Tomēr pēc viena gada un trim mēnešiem viņa nolēma atgriezties tenisa kortā, neilgi pēc tam uzreiz triumfējot ASV atklātajā čempionātā un šo titulu aizstāvot arī gadu vēlāk.

Tāpat viņa 2010.gadā uzvarēja sezonas noslēguma turnīrā.

2011.gadā Klijstersa triumfēja arī Austrālijas atklātajā čempionātā un vēlāk pirmoreiz piecu gadu laikā pakāpās uz WTA ranga pirmo vietu. Gadu vēlāk viņa ASV atklātajā čempionātā lika punktu savai "otrajai karjerai".

Ar 41 titulu viņa no aktīvajām tenisistēm piekāpjas tikai Serēnai un Venusai Viljamsām, kurām ir attiecīgi 72 un 49 trofejas. Beļģijas tenisiste ir tikai viena no sešām sportistēm, kas bijusi vienlaicīgi līdere vienspēļu un dubultspēļu rangos.

Kā bijušajai planētas pirmajai raketei Klijstersai ir neierobežoti "wild card" dalībai WTA turnīros. Lai atgrieztos WTA rangā, viņai vajadzēs piedalīties trīs turnīros vai gūt desmit punktus.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!