Foto: AFP/Scanpix/LETA

Titulētā Krievijas tenisiste Marija Šarapova paziņojusi par lēmumu pamest profesionālo sportu, par to viņa informēja izdevumā "Vanityfair" publiskotajā esejā.

"Kā gan lai aiz muguras atstāju vienīgo dzīvi, ko pazīstu? Kā lai aiziet no tenisa kortiem, kuros esmu trenējusies kopš biju maza meitene, kā lai aiziet no spēles, ko mīlu un kura nesusi man asaras un prātam neaptveramus prieka mirkļus? Sportu, kurā atradu ģimeni un fanus, kuri mani atbalstīja vairāk nekā 28 gadus? Man šis ir kas jauns, tāpēc piedodiet man. Teniss, es tev saku "uz redzēšanos"," emocionālajā esejā pavēstīja Marija Šarapova.

Pieckārtējā "Grand-Slam" čempione savu pirmo augstākās raudzes titulu izcīnīja Vimbldonā 2004. gadā, būdama tikai 17 gadus veca. Savukārt pēdējo "Grand Slam" titulu tenisiste izcīnīja 2014. gada "French Open" turnīrā. Viņa ir viena no retajām sportistēm, kura izcīnījusi titulus visos četros "Grand Slam" turnīros. Šarapova ir bijusi vairākkārtēja tenisa ranga līdere, pirmajā pozīcijā debitējot jau 18 gadu vecumā.

2016. gadā Šarapovai konstatēja pozitīvas dopinga analīzes, par ko sportiste izcieta 15 mēnešus ilgu diskvalifikāciju.

Pēc atgriešanās Šarapova atgriezās "Top25", taču turpinājumā viņas sniegumu ietekmēja savainojumi. Pati sportiste atzina, ka "pēdējo signālu" viņa saņēma pērn Amerikas atklātajā čempionātā, kurā piedzīvoja bezierunu zaudējumu Serēnai Viljamsai ar 1-6, 1-6. Savu karjeru krieviete beidz atrodoties vien ranga 373. pozīcijā.

Sportiste esejā pievērš uzmanību savai mentālai veselībai, atpūtai un laikam ar ģimeni, taču uzsver arī cīņu ar savainojumiem – īpaši plecu, kurš ir pārcietis vairākas operācijas.

"Atskatoties pagātnē, es sapratu, ka teniss ir bijis mans kalns," atzina Šarapova. "Mans ceļš ir bijis piepildīts ar alejām un šķēršļiem, taču skats no virsotnes bija apbrīnojams. Pēc 28 gadiem un pieciem "Grand Slam" tituliem, esmu gatava doties citā kalnā, šoreiz pavisam citādākā."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!