Foto: AFP/Scanpix/LETA
Čīles tenisists Nikolass Harri par aizliegto vielu lietošanu saņēmis pagaidu diskvalifikāciju, lēmusi Starptautiskā Tenisa federācija (ITF).

Novembra beigās notikušajā Deivisa kausa turnīrā Harra organismā tika atrastas aizliegto vielu ligandrola un stanozolola pēdas. 4.janvārī viņam tika izvirzīta apsūdzība, bet otrdien 24 gadus vecais čīlietis saņēma pagaidu diskvalifikāciju.

Ranga 78.numurus Harri paziņoja, ka strādās pie tā, lai apliecinātu savu nevainību. Viņš ir piekritis pilnībā sadarboties ar ITF.

"Pagājušā gada novembrī, kad spēlēju Deivisa kausā, man bija divreiz jānodod urīna analīzes. Pirmajās no tām viss bija kārtībā, bet otrajās atrada divas aizliegtās vielas. Šo vielu koncentrācija bija tik niecīga, ka tas nekādā veidā nepalīdzēja uzlabot sniegumu. Gribēju, lai jūs zinātu, ka nekad neesmu tīšuprāt ar nolūku lietojas aizliegtās vielas, vēl vairāk, esmu pret dopinga lietošanu," teikts tenisista paziņojumā.

Harri sezonu sāka ATP kausā, kur zaudēja visās trīs spēlēs, bet turpinājumā Adelaidas turnīrā apstājās kvalifikācijas otrajā kārtā.

Pērn viņš izcīnīja savu karjerā pirmo un līdz šim vienīgo ATP titulu, bet rangā pakāpās līdz rekordaugstajai 38.vietai.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!