Foto: AFP/Scanpix

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis Francijas atklātā čempionāta trešajā kārtā spēkosies ar francūzi Žo Vilfridu Tsongu, kurš ceturtdien piecu setu cīņā salauza pieredzējušā kiprieša Markosa Bagdata pretestību.

Ar sesto numuru izliktais Tsonga, kurš pašlaik ATP rangā ieņem septīto vietu, otrās kārtas mačā guva panākumu ar rezultātu 6-7 (6:8), 3-6, 6-3, 6-2, 6-2.

Tsonga 2013. gadā un arī pērn spēlēja šo sacensību pusfinālā. Šosezon lielāko panākumu viņš guvis aprīlī, kad māla sezonas ievadā sasniedza pusfinālu Montekarlo "Masters 1000" sērijas turnīrā.

Zīmīgi, ka maija sākumā Tsongam ar Gulbi bija plānots tikties Romas "Masters 1000" sērijas turnīra otrajā kārtā, tomēr toreiz francūzis veselības problēmu dēļ atsauca savu dalību sacensībās.

Kā zināms, Gulbis ceturtdien Francijas atklātā čempionāta otrās kārtas mačā ar 6-2, 7-5, 6-3 pārspēja Žuau Sousu no Portugāles, kurš bija izlikts ar 26. numuru. Gulbis šī turnīra trešo kārtu sasniedzis trešoreiz karjerā, bet pēc neveiksmīgā sezonas sākuma viņš pēdējās astoņās spēlēs guvis sešas uzvaras.

Citās otrās kārtas spēlēs ceturtdien pie panākumiem tika lielākie favorīti - ATP ranga līderis Novāks Džokovičs, deviņkārtējais sacensību čempions Rafaels Nadals un dāmu ranga līdere Serēna Viljamsa.

Kā ziņots, pasaules ranga pirmā rakete serbs Džokovičs ar 7-5, 6-3, 6-4 pārspēja beļģu veterānu Stīvu Darsi, kurš pasaules rangā atrodams 161.vietā. Līdz ar to Džokovičs izcīnījis savu 50. uzvaru šajā turnīrā.

"Darsi spēlē ar lielu ātrumu, un viņš ir labs, spēlējot no gala līnijas. Man nebija viegli gūt punktus tā, kā es to vēlējos. Darsi ir spēcīgs tenisists, tāpēc esmu priecīgs, ka man izdevās gūt uzvaru trīs setos," pēc panākuma norādīja Džokovičs.

Līdz šim Džokovičam vēl ne reizi nav izdevies tikt pie Francijas atklātā čempionāta titula, kas ir vienīgā "Grand Slam" trofeja, ko viņš nav guvis.

Nākamajā kārtā Džokovičs spēkosies ar Slovēnijā dzimušo Lielbritānijas pārstāvi Aljažu Bedeni.

Spāņu tenisists Nadals, kurš turnīrā izlikts ar ceturto numuru, otrās kārtas mačā ar 6-3, 6-0, 6-3 sagrāva pasaules 99. raketi Fakundo Aņisu no Argentīnas.

Līdz ar to Nadals kļuvis tikai par astoto tenisistu vēsturē, kuram "Grand Slam" turnīros izdevies izcīnīt vismaz 200 uzvaras. Līderis šajā rādītājā ir Šveices leģenda Rodžers Federers, kurš augstākās raudzes turnīros pamanījies gūt 302 panākumus, bet Džokovičs pašlaik ar 216 uzvarām atrodams sestajā pozīcijā.

"Šī mača sākums bija grūts, jo zaudēju pirmajos divos geimos, taču pēc tam man jau izdevās uzlabot savu sniegumu un gūt uzvaru centrālajā kortā," pēc panākuma norādīja Nadals. "Pagaidām šī sezona man ir vairāk izdevusies nekā iepriekšējā. Pret spēcīgiem tenisistiem esmu nospēlējis tiešām labi."

Nadals ir deviņkārtējs Francijas atklātā čempionāta uzvarētājs, bet trešajā kārtā viņš sacentīsies ar savu tautieti Marselu Granoljersu.

Savas karjeras laikā viņš Parīzes turnīrā guvis 72 uzvaras un piedzīvojis tikai divus zaudējumus.

Šī turnīra trešo kārtu ceturtdien sasniedzis arī ar septīto numuru izliktais čehs Tomāšs Berdihs, kurš ar 6-1, 2-6, 6-2, 6-4 pieveica Tunisijas pārstāvi Maleku Jaziri.

Tikmēr dāmu sacensībās drošu uzvaru guva Serēna Viljamsa, kura ar 6-2, 6-1 apspēlēja brazīlieti Telianu Pereiru.

"Šodien spēlēju ļoti labi," teica amerikāniete, kura, uzvarot šajā turnīrā, iegūs divdesmit otro "Grand Slam" vienspēļu titulu, atkārtojot vācietei Štefijai Grāfai piederošo modernās ēras rekordu.

Nākamajā kārtā 34 gadus vecajai amerikānietei pretim stāsies francūziete Kristīna Mladenoviča, kura izlikta ar 26. numuru, vai Tīmea Baboša no Ungārijas.

Tāpat trešo kārtu sasniegusi arī Serēnas Viljamsas 35 gadus vecā māsa Venusa Viljamsa, kura izlikta ar devīto numuru un ceturtdien tikpat droši ar 6-2, 6-1 apspēlēja kvalifikāciju pārvarējušo tautieti Luisu Čiriko.

Panākumu izcīnīja arī Nīderlandes tenisiste Kiki Bertensa, kura pirmajā kārtā apspēlēja Austrālijas atklātā čempionāta uzvarētāju Angeliku Kerberi. Viņa ceturtdien ar 6-4, 6-1 sagrāva itālieti Kamilu Džordži.

Tāpat sieviešu turnīra trešo kārtu sasniegusi šveiciete Tīmea Bačinski, kura izlikta ar astoto numuru. Otrās kārtas mačā viņa ar 6-4, 6-4 pārspēja kanādieti Eižēniju Bušāru.

Zīmīgi, ka Šveices sportiste pirmajā setā bija nonākusi iedzinējos ar 1-4, taču pēc tam uzvarēja desmit geimos pēc kārtas, pilnībā apgriežot dueļa gaitu. Otrajā setā viņa nonāca vadībā ar 5-0 un servēja par uzvaru mačā, taču Bušāra tomēr atguvās, bet pretinieci gan tā arī nepanāca.

Pērn Bačinski spēlēja Francijas atklātā čempionāta pusfinālā, kur gan piekāpās nākamajai čempionei Serēnai Viljamsai no ASV.

Tāpat trešo kārtu sasniegusi arī ar 12.numuru izliktā spāniete Karla Svaresa Navarro, kura ar 6-1, 6-3 uzvarēja Vanu Cjanu no Ķīnas, bet ar 14.numuru izliktā serbiete Ana Ivanoviča ar 7-5, 6-1 pieveica Kurumi Naru no Japānas.

Jau vēstīts, ka ceturtdien neveiksmi otrajā kārtā piedzīvoja Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova, kura ar 3-6, 4-6 zaudēja itālietei Karinai Knapai.

Pirms tam zaudējumu Francijas atklātā čempionāta vienspēļu un dubultspēļu pirmajā kārtā piedzīvoja Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!