Foto: EPA/Scanpix/LETA
2018.gada ASV atklātā čempionāta uzvarētāja Naomi Osaka otrdien ar grūtu uzvaru sāka titula aizstāvēšanu.

Planētas pirmā rakete Osaka no Japānas trīs setu mačā ar 6-4, 6-7 (5:7), 6-2 pārspēja krievieti Annu Bļinkovu, kura reitingā ir 84.pozīcijā.

Osaka pirms ASV atklātā čempionāta traumas dēļ izstājās no Sinsinati WTA "Premier" turnīra, līdz ar to bija bažas par viņas gatavību aizstāvēt titulu. Pēc triumfa šī gada Austrālijas atklātajā čempionātā japāniete pie tituliem nav tikusi.

Osakai otrajā kārtā pretī stāsies poliete Magda Linete, kura reitingā atrodama 53.pozīcijā.

Tāpat pirmo kārtu pārvarējusi ranga sestās pozīcijas īpašniece Petra Kvitova no Čehijas, kura ar 6-2, 6-4 guva virsroku pār savu tautieti Denisu Allertovu (WTA 280.).

Otrās kārtas dalībniecēm pievienojusies arī planētas septītā rakete Kiki Bertensa no Nīderlandes, kura ar 6-4, 6-2 apspēlēja spānieti Paulu Badosu Hivertu (WTA 91.).

Pirmās kārtas barjeru pārvarējusi arī talantīgā kanādieti Bjanka Andresku, ranga 15.vietas īpašniecei ar 6-2, 6-4 uzveicot amerikānieti Ketiju Volinecu (WTA 413.).

Otrajā kārtā spēlēs arī abas divas Igaunijas vadošās tenisistes. Ziemeļu kaimiņu pirmā rakete Anete Kontaveita (WTA 21.) pirmajā kārtā ar 6-1, 6-1 apspēlēja spānieti Saru Sorrivesu Tormo (WTA 83.), bet Kaija Kanepi (WTA 82.) ar 5-7, 7-6 (7:4), 6-3 uzvarēja vācieti Tatjanu Mariju (WTA 79.).

Latvijas sieviešu tenisa otrā rakete Aļona Ostapenko otrdien ASV atklātā čempionāta pirmajā kārtā ar rezultātu 6-3, 7-6 (9:7) uzvarēja serbieti Aleksandru Kruniču. Tāpat nākamo kārtu sasniegusi arī Anastasija Sevastova.

Pēdējais sezonas "Grand Slam" turnīrs norisināsies turpmākās divas nedēļas.

Tenisisti "US Open", kas norisinās uz cietā seguma, cīnās par 57,24 miljonu dolāru (nepilnu 52 miljonu eiro) lielu balvu fondu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!