Foto: AP/Scanpix/LETA

Kanādas tenisiste Bjanka Andresku (WTA 15.) trešdien sasniedza savu pirmo karjeras "Grand Slam" turnīra pusfinālu, ASV atklātā tenisa čempionāta ceturtdaļfināla spēlē ar rezultātu 3-6, 6-2, 6-3 pieveicot beļģieti Elisu Mertensu (WTA 26.)

Bijusī pasaules 12. rakete Mertensa spēli uzsāka daudzsološi, pirmā seta ievadā panākot vadību 4-1, kā arī tajā izcīnot uzvaru.

Tomēr otrajā setā beļģiete spēja uzvarēt tikai vienu savas serves geimu, Andresku pārņemot spēles iniciatīvu. Trešais sets izvērtās līdzvērtīgāks līdz kanādiete, esot vadībā 4-3, lauza pretinieces servi, bet tad spēli noslēdza ar savu serves geimu.

"Šobrīd esmu bez vārdiem," Andresku pēc spēles teju nespēja izteikties. "Kādam man jāiekniebj. Vai šī patiešām ir realitāte?"

Andresku, kura šogad debitē "US Open" pamatturnīrā, jau uzvarējusi 11 spēles pēc kārtas. Šīs sērijas laikā tenisiste arī triumfējis turnīrā Toronto, kad tā finālspēli nespēja pabeigt pretiniece Serēna Viljamsa no ASV.

Pērn 19 gadus vecā tenisiste nespēja pārvarēt neviena "Grand Slam" turnīra kvalifikāciju, bet šogad viņa pārvarēja "Australian Open" un "French Open" pamatturnīru pirmo kārtu.

Tenisiste pusfinālā tiksies ar Šveices pārstāvi Belindu Benčiču, kura pusfinālā ar rezultātu 7-6 (7:5), 6-3 pieveica Donnu Vekiču no Horvātijas. Abām tenisistēm tā būs debija "US Open" pusfinālos. Otrajā pusfinālā tiksies Serēna Viljamsa un ukrainiete Jeļina Svitoļina.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!