Foto: AFP/Scanpix
Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis ASV atklātā tenisa čempionāta pirmās kārtas mačā spēkosies ar krievu Mihailu Južniju, bet Anastasija Sevastova sieviešu vienspēļu turnīru sāks ar maču pret krievieti Veru Duševinu.

Gulbis ATP vienspēļu rangā šobrīd atrodas 55.vietā, bet Južnijs atrodas 16.pozīcijā un ar šo numuru arī izlikts turnīrā.

Abi tenisisti iepriekš savā starpā tikušies trīs reizes - 2007.gada Maskavas "ATP World Tour 250" sērijas turnīra pirmajā kārtā Južnijs uzvarēja ar 6-3, 6-2, pagājušā gada Madrides "Masters 1000" turnīra otrajā kārtā latvietis revanšējās ar 7-6 (7:2), 6-4, bet vēlāk Parīzes "Masters 1000" sērijas turnīra otrās kārtas mačā Južnijs izstājās, kad Gulbis atradās vadībā ar 6-4, 3-0.

Gulbja un Južnija mača uzvarētājs ASV atklātā čempionāta otrajā kārtā tiksies ar francūža Eduāra Rožē-Vaselina un Žila Millera no Luksemburgas cīņas uzvarētāju.

Savukārt ceturtajā kārtā Gulbim iespējama spēkošanās ar ATP ranga vicelīderi Rafaelu Nadalu no Spānijas.

Gulbis pēdējos "Grand Slam" turnīrus aizvadījis ļoti neveiksmīgi un nav uzvarējis nevienā spēlē kopš 2009.gada Vimbldonas sacensībām, piedzīvojot septiņus zaudējumus pēc kārtas.

Savukārt sekmīgākais ASV atklātais čempionāts Gulbim bija 2007.gadā, kad viņš aizkļuva līdz ceturtajai kārtai.

Līdz šim pēdējo turnīru Gulbis aizvadīja pagājušajā nedēļā, kad Sinsinati "Masters 1000" sērijas sacensībās pārvarēja kvalifikāciju, bet vienspēļu pamatsacensību pirmās kārtas mačā ar 3-6, 6-7 (3:7) zaudēja horvātam Ivanam Dodidžam.

Savukārt Latvijas labākā tenisiste sieviešu konkurencē WTA ranga 67.vietas īpašniece Sevastova pirmajā kārtā spēkosies ar Duševinu, kura WTA vienspēļu rangā šobrīd ieņem 72.pozīciju.

Iepriekš abas tenisistes savā starpā tikušās trīs reizes. 2009.gada Seulas WTA "International" sērijas turnīra pamatsacensību otrās kārtas mačā Sevastova zaudēja ar 5-7, 1-6, pērnā gada Dubajas WTA "Premier" sērijas turnīra pirmās kārtas mačā uzvarēja ar rezultātu 6-2, 5-7, 7-5, bet vēlāk Stambulas WTA "International" sērijas turnīra otrās kārtas mačā Sevastova atkal zaudēja ar 3-6, 7-6 (10:8), 2-6.

Šīs cīņas uzvarētāja otrajā kārtā tiksies ar vēl kādu no krievietēm - ar 25.numuru izlikto Mariju Kiriļenko vai Jekaterinu Makarovu. Savukārt trešajā kārtā šī kvarteta spēcīgākajai tenisistei iespējama spēkošanās ar francūzieti Marionu Bartolī, kura izlikta ar astoto numuru.

Pēc tam, kad šī gada Austrālijas atklātajā čempionātā Sevastova negaidīti aizkļuva līdz ceturtajai kārtai, nākamajos divos turnīros viņa zaudēja jau pirmajās spēlēs. Savukārt kopumā desmit reizēs, kad Sevastova startējusi "Grand Slam" sacensību pamatturnīrā, viņa pirmo kārtu pārvarējusi tikai trīs reizes.

Šonedēļ Sevastova spēlē Dalasas WTA "International" sērijas turnīrā, kurā jau aizkļuvusi līdz ceturtdaļfinālam.

ASV atklātā čempionāta pamatturnīra izspēle sāksies pirmdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!