Foto: Reuters/Scanpix/LETA

ASV tenisiste Serēna Viljamsa (WTA 8.) trešdien pēc neveiksmīga ceturtdaļfināla kārtas spēles sākuma spēja ar rezultātu 4-6, 6-3, 6-2 apspēlēt Bulgārijas pārstāvi Cvetanu Pironkovu, turpinot pretendēt uz vēsturisko 24. titulu "Grand Slam" turnīros.

Seškārtējā "US Open" čempione spēles ievadā netika galā ar dažādiem Pironkovas izpildītiem sitieniem. Bulgārijas tenisistei, kurai šis bija pirmais turnīrs kopš 2017. gadā piedzīvota pleca savainojuma, bija pārāka ilgās izspēlēs, kā arī ik pa laikam pārspēja Viljamsu ar saīsinātiem sitieniem.

Otro setu Pironkova uzsāka, laužot pretinieces servi, tomēr seta gaitā viņa šķietami pagura. Viljamsa spēja spēlēt arvien enerģiskāk, gan otrā, gan trešā seta gaitā divreiz atņemot pretinieces serves geimu, kas galu galā ļāva mājiniecei mačā uzvarēt. Spēles izskaņā ASV tenisiste izpildīja arī 20. netveramo servi.

"Šī spēle parādīja, cik sīkstas ir mātes," Viljamsa izteicās par Pironkovu, kura no profesionālā sporta bija atkāpusies arī bērna dzemdību dēļ. "Ja spēj piedzemdēt mazuli, patiesībā esi spējīga uz jebko. Es pēc atgriešanās knapi varēju uzvarēt vienu spēli, tā kā viņa bija neticami laba. Viņas bērns ir jaunāks par manu – pēc spēles jādodas mājās un jāturpina mainīt autiņbiksītes. Tā ir kā dubultā dzīve."

Ar trešo numuru izsētajai Viljamsai pusfinālā būs jāspēlē pret Baltkrievijas tenisisti Viktoriju Azarenku (WTA 27.). Azarenka laukumā devās vēlā trešdienas vakarā, ar rezultātu 6-1, 6-0 sagraujot Beļģijas tenisisti Elisu Mertensu (WTA 18.).

Jau ziņots, ka otrajā pusfinālā tiksies mājiniece Dženifera Breidija (WTA 41.) un japāniete Naomi Osaka (WTA 9.).

Uzvarot "US Open" čempionātā, Viljamsa izcīnītu 24. titulu "Grand Slam" turnīros, tādējādi atkārtojot leģendārās Margaretas Kortas uzstādīto rekordu.

ASV atklātajā čempionātā Covid-19 pandēmijas dēļ nepiedalās vairākas tenisa zvaigznes, tajā skaitā Latvijas pirmā rakete Jeļena Ostapenko. No šī gada turnīra dalību atsauca vairākas favorītes, piemēram, pērnā gada čempione Bjanka Andresku, Simona Halepa, Ešlija Bārtija, Kiki Bertensa, Jeļena Svitoļina un citas augsta līmeņa tenisistes.

Savukārt vīru vienspēļu turnīrā trešdien tika aizvadītas divas diezgan nevienlīdzīgas spēles. Krievijas tenisistu duelī ar trešo numuru izsētais Danils Medvedevs (ATP 5.) ar rezultātu 7-6 (8:6), 6-3, 7-6 (7:5) pārspēja Andreju Rubļevu (ATP 14.), bet ar otro numuru izsētais austrietis Dominiks Tīms (ATP 3.) ar rezultātu 6-1, 6-2, 6-4 sagrāva austrālieti Aleksu de Minoru (ATP 28.).

Tādējādi pusfinālā tiksies Tīms un Medvedevs, kuri pēc Novāka Džokoviča diskvalifikācijas ir visaugstāk izsētie tenisisti šajā čempionātā. Ziņots, ka otrajā pārī spēkosies Aleksandrs Zverevs un Pablo Karenjo-Busta.

Vīru turnīrā tiks kronēts jauns "Grand Slam" čempions, jo no atlikušajiem dalībniekiem nevienam šādas raudzes trofeju līdz šim karjerā nav izdevies izcīnīt. Traumas dēļ prestižajā turnīrā gan nestartē pieredzējušais šveicietis Rodžers Federers, bet iepriekš dalību atsauca arī spānis Rafaels Nadals.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!